Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Započela školska liga u futsalu: Sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele županije

Posted On Utorak, 14 siječnja 2020 13:50

U Poličniku je svečano otvorena druga sezona futsal lige osnovnih škola Zadarske županije. U ligi će sudjelovati 30 osnovnih škola iz grada Zadra i Zadarske županije s više od 400 natjecatelja. Natjecanje organizira Županijski savez školskog sporta uz pokroviteljstvo Zadarske županije, a u skupini C kojoj je domaćin bila škola u Poličniku, uz domaćine, prvi krug natjecanja odigrali su učenici osnovnih škola iz Nina, Paga i Ražanca.
„Školski sport iznimno je bitan za zdrav razvoj učenika i stoga želimo na cijelom prostoru Zadarske županije potaknuti učenike na sportske aktivnosti. Želja nam je da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva i steknu nova iskustva koja će pamtiti cijeli život. Ove godine ćemo iz županijskog proračuna u školski sport uložiti oko milijun kuna, a prema potrebi taj će se iznos i povećati“, najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji načelnika Općine Poličnik i saborskog zastupnika Davora Lončara simboličnim izvođenjem kaznenog udarca.
Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je nastavio s povećanjem broja sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i rukometne lige te ženske odbojkaške lige za srednje škole, lani je pokrenuta futsal liga za učenike osnovnih škola, a od ove godine i ženska odbojkaška liga osnovnih škola u kojoj će se natjecati 15 ekipa.
„Želja nam je, kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja. U futsal ligi sudjeluju gotovo sve osnovne škole u županiji, a zahvaljujući potpori Zadarske županije plaćeni su im svi troškovi, uključujući i prijevoz, baš kao i u ostalim školskim natjecanjima koje organiziramo“, poručio je koordinator natjecanja Frane Kardum.
Organizacija i provedba školskih natjecanja u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta školskih liga je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta.

Pročitano 1568 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA