Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Započela školska liga u futsalu: Sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele županije

Posted On Utorak, 14 siječnja 2020 13:50

U Poličniku je svečano otvorena druga sezona futsal lige osnovnih škola Zadarske županije. U ligi će sudjelovati 30 osnovnih škola iz grada Zadra i Zadarske županije s više od 400 natjecatelja. Natjecanje organizira Županijski savez školskog sporta uz pokroviteljstvo Zadarske županije, a u skupini C kojoj je domaćin bila škola u Poličniku, uz domaćine, prvi krug natjecanja odigrali su učenici osnovnih škola iz Nina, Paga i Ražanca.
„Školski sport iznimno je bitan za zdrav razvoj učenika i stoga želimo na cijelom prostoru Zadarske županije potaknuti učenike na sportske aktivnosti. Želja nam je da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva i steknu nova iskustva koja će pamtiti cijeli život. Ove godine ćemo iz županijskog proračuna u školski sport uložiti oko milijun kuna, a prema potrebi taj će se iznos i povećati“, najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji načelnika Općine Poličnik i saborskog zastupnika Davora Lončara simboličnim izvođenjem kaznenog udarca.
Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je nastavio s povećanjem broja sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i rukometne lige te ženske odbojkaške lige za srednje škole, lani je pokrenuta futsal liga za učenike osnovnih škola, a od ove godine i ženska odbojkaška liga osnovnih škola u kojoj će se natjecati 15 ekipa.
„Želja nam je, kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja. U futsal ligi sudjeluju gotovo sve osnovne škole u županiji, a zahvaljujući potpori Zadarske županije plaćeni su im svi troškovi, uključujući i prijevoz, baš kao i u ostalim školskim natjecanjima koje organiziramo“, poručio je koordinator natjecanja Frane Kardum.
Organizacija i provedba školskih natjecanja u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta školskih liga je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta.

Pročitano 1549 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA