Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio djelatnike Postaje granične policije Gračac.

Posted On Petak, 03 siječnja 2020 13:50

Prvog radnog dana u 2020. godini župan Božidar Login je posjetio, u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine i suradnika, Postaju granične policije Gračac u Srbu. Tijekom posjeta policijski službenici su izvijestili župana o svojim redovnim djelatnostima te zajedno obišli prostorije novosagrađenog sjedišta policijske postaje i područje cestovnog graničnog prijelaza za pogranični promet "Lička Kaldrma" prema Bosni i Hercegovini. 

„Zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i odgovornom obavljanju zadaća čuvanja kopnene hrvatske granice na prostoru Zadarske županije. Ovaj prostor je poznat po surovim hladnim zimskim uvjetima ali sunčani zimski dan nam je dopustio da se uvjerimo i u iznimnu prirodnu ljepotu ovog dijela Zadarske županije obilaskom vrela rijeke Une koje predstavlja jedan od vrijednih prirodnih lokaliteta naše županije. Želim vam svima uspješnu i mirnu novu 2020. godinu.“ – rekao je župan Longin tijekom obilaska terena sa policijskim službenicima.

O državnoj granici na kopnu  u Zadarskoj županiji, dugoj  48,9 kilometara, brinu djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac. Državna granica proteže se dvjema rijekama, Krkom u dužni 4,9 km, te Unom  4,4 km. Ostatak je kopnena ili  zelena granica u dužini od 39,6  km.

Postaja granične policije Gračac je mješovita policijska postaja, druge kategorije. Smještena je na sjeveru Zadarske županije sa sjedištem u mjestu Srbu, u Zagrebačkoj ulici. Obuhvaća  pretežno planinsko i brdovito područje od oko 1.018 kilometara kvadratnih. Po površini koju obuhvaća spada u jednu od najvećih policijskih postaja u Republici Hrvatskoj, koja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove granične, temeljne i kriminalističke policije, te upravne poslove.

Pročitano 161 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA