Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan posjetio djelatnike Postaje granične policije Gračac.

Posted On Petak, 03 siječnja 2020 13:50

Prvog radnog dana u 2020. godini župan Božidar Login je posjetio, u pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine i suradnika, Postaju granične policije Gračac u Srbu. Tijekom posjeta policijski službenici su izvijestili župana o svojim redovnim djelatnostima te zajedno obišli prostorije novosagrađenog sjedišta policijske postaje i područje cestovnog graničnog prijelaza za pogranični promet "Lička Kaldrma" prema Bosni i Hercegovini. 

„Zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i odgovornom obavljanju zadaća čuvanja kopnene hrvatske granice na prostoru Zadarske županije. Ovaj prostor je poznat po surovim hladnim zimskim uvjetima ali sunčani zimski dan nam je dopustio da se uvjerimo i u iznimnu prirodnu ljepotu ovog dijela Zadarske županije obilaskom vrela rijeke Une koje predstavlja jedan od vrijednih prirodnih lokaliteta naše županije. Želim vam svima uspješnu i mirnu novu 2020. godinu.“ – rekao je župan Longin tijekom obilaska terena sa policijskim službenicima.

O državnoj granici na kopnu  u Zadarskoj županiji, dugoj  48,9 kilometara, brinu djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac. Državna granica proteže se dvjema rijekama, Krkom u dužni 4,9 km, te Unom  4,4 km. Ostatak je kopnena ili  zelena granica u dužini od 39,6  km.

Postaja granične policije Gračac je mješovita policijska postaja, druge kategorije. Smještena je na sjeveru Zadarske županije sa sjedištem u mjestu Srbu, u Zagrebačkoj ulici. Obuhvaća  pretežno planinsko i brdovito područje od oko 1.018 kilometara kvadratnih. Po površini koju obuhvaća spada u jednu od najvećih policijskih postaja u Republici Hrvatskoj, koja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove granične, temeljne i kriminalističke policije, te upravne poslove.

Pročitano 310 puta

Zadnje objave

srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…
Župan Longin održao je u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti radni sastanak s načelnicima i gradonačelnicima
srpnja 21, 2021

U Poličniku održan radni sastanak župana s gradonačelnicima i načelnicima

Župan Božidar Longin održao je danas u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku redoviti…
srpnja 20, 2021

Župan primio zadarske vinare koji su osvojili 17 medalja na Decanteru

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u Domu županije vinare iz Zadarske županije…
Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune
srpnja 20, 2021

Prijam za KKOI Zadar osvajače dvostruke krune

Članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar koji su ove godine osvojili…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA