Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izaslanstvo kineske provincije Hainan u službenoj posjeti Zadarskoj županiji

Posted On Petak, 13 prosinca 2019 08:23

U službeni posjet Zadarskoj županiji stiglo je šesteročlano izaslanstvo kineske provincije Hainan predvođeno gđom. Ma Yongxia potpredsjednicom Odbora provincije Hainan u Savjetodavnom političkom vijeću NR Kine. Prvog dana boravka u Hrvatskoj, u četvrtak 12. prosinca 2019. godine, u suradnji sa Zadarskom županijom, održan je radni sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u Vukovarskoj ulici 78, Zagreb. Pomoćnice ministra gđa. Marija Knežević Kajari i gđa. Melita Čičak, načelnica Sektora za radne odnose gđa. Josipa Klišanin, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije g. Bernard Maruna te predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom sastanka upoznali su kinesko izaslanstvo sa mjerama politike aktivnog zapošljavanja Vlade RH, zakonskim odredbama i karakteristikama hrvatskog mirovinskog sustava, stopi nezaposlenosti, postojećim izazovima i nedostatku kvalificirane radne snage i mjerama za poticanje zapošljavanja u sektorima sa trenutno najvećim zahtjevima na hrvatskom tržištu rada. 

Kineska delegacija je iskazala interes za teme koje se odnose na zapošljavanje stranaca, mogućnosti daljnje suradnje na specijaliziranim stručnim programima obuke i usavršavanja zaposlenika koji moraju pratiti tehnološki napredak gospodarstva i inovacije te državne subvencije plaća i ulaganja u ljudske resurse. 

Suradnja sa provincijom Hainan se može ostvariti u sektoru kongresnog turizma budući da ugodna tropska klima omogućuje cjelogodišnju turističku sezonu te razmjenu znanja i iskustava, na tom za ovu kinesku provinciju, najunosnijem gospodarskom sektoru. 

Svoj boravak kinesko izaslanstvo nastavlja 13. prosinca 2019. godine u Zadru gdje će se potpisati Sporazum o uspostavi prijateljskih odnosa i suradnja između Zadarske županije i provincije Hainan te će se održati niz sastanaka sa predstavnicima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Zadar i lokanim gospodarstvenicima u sektorima turizma i poljoprivrede.

Pročitano 296 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA