Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općoj bolnici Zadar uručena vrijedna donacija

Posted On Petak, 06 prosinca 2019 14:59

Pomorska škola Zadar donirala je u petak, 6. prosinca 2019. godine na blagdan sv. Nikole – Mornarski dan,iznos od 81.116,25 kn Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinskog uređaja, defliratora Zool ALS, 3-K, EKG, pacing LE. Iznos donacije je iz vlastitih prihoda Pomorske škole Zadar u 2019. Godini, a riječ je o uređaju za oživljavanje pacijenata.
„Vjera, nada, milost, ljubav i radost, imenice su koje determiniraju svaki adventski tjedan. Mi smo sad u tjednu vjere i nade, kada slavimo i blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Pokušali smo nekim prilozima pomoći zajednici te smo se zato odlučili na ovu donaciju zadarskoj bolnici. Nadam se da će po ovom uređaju, bez obzira koliko koristan bio, padati prašina i da ga neće morati koristiti“, rekao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar.
Na donaciji je bio i zamjenik ravnatelja OB Zadar Edi Karuc koji je zahvalio u ime svih djelatnika bolnice na vrlo vrijednoj donaciji.
„ Ovo je vrlo važna donacija jer je riječ o uređaju kojega koristimo za oživljavanje bolesnika. Nažalost, taj uređaj češće koristimo i po njemu neće padati prašina. Ipak, riječ je o vrlo modernom uređaju koji će nam znatno olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana“, rekao je Karuc.
Na uručenju donacije nazočan je bio i župan Božidar Longin koji je izrazio veliko zadovoljstvo što svjedočimo situaciji kada je jedna županijska ustanova odlučila pružiti pomoć drugoj županijskoj ustanovi te je naglasio kako su ovo dvije ustanove na koje je Županija jako ponosna i da su one primjer mnogima.
„Pomorska je škola škola koja ima ne samo puno uspjeha u svojoj temeljnoj odgojno-obrazovnoj djelatnosti, već i vrlo pristojne vlastite prihode zahvaljujući svom dodatnom angažmanu koji uključuje obrazovanje odraslih te agenciju za posredovanje pri zapošljavanju učenika.
Stoga je izuzetno pohvalno da su ravnatelj i njegovi suradnici odlučili pomoći Općoj bolnici Zadar, našoj kvalitetnoj i vrijednoj ustanovi“, rekao je župan Longin dodajući kako ga osobito veseli što se ova primopredaja događa baš na blagdan sv. Nikole koji je zaštitnik pomoraca, pa i onih budućih, koji će izaći iz Pomorske škole, ali i zaštitnika djece.
„Ovaj čin dobrote u duhu je vremena došašća u koje smo ušli te ću iskoristiti prigodu da svima poželim sretan i blagoslovljen Božić te pregršt zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u novoj godini.“, rekao je Longin.

Pročitano 993 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA