Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općoj bolnici Zadar uručena vrijedna donacija

Posted On Petak, 06 prosinca 2019 14:59

Pomorska škola Zadar donirala je u petak, 6. prosinca 2019. godine na blagdan sv. Nikole – Mornarski dan,iznos od 81.116,25 kn Općoj bolnici Zadar za kupnju medicinskog uređaja, defliratora Zool ALS, 3-K, EKG, pacing LE. Iznos donacije je iz vlastitih prihoda Pomorske škole Zadar u 2019. Godini, a riječ je o uređaju za oživljavanje pacijenata.
„Vjera, nada, milost, ljubav i radost, imenice su koje determiniraju svaki adventski tjedan. Mi smo sad u tjednu vjere i nade, kada slavimo i blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca. Pokušali smo nekim prilozima pomoći zajednici te smo se zato odlučili na ovu donaciju zadarskoj bolnici. Nadam se da će po ovom uređaju, bez obzira koliko koristan bio, padati prašina i da ga neće morati koristiti“, rekao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar.
Na donaciji je bio i zamjenik ravnatelja OB Zadar Edi Karuc koji je zahvalio u ime svih djelatnika bolnice na vrlo vrijednoj donaciji.
„ Ovo je vrlo važna donacija jer je riječ o uređaju kojega koristimo za oživljavanje bolesnika. Nažalost, taj uređaj češće koristimo i po njemu neće padati prašina. Ipak, riječ je o vrlo modernom uređaju koji će nam znatno olakšati i poboljšati zdravstvenu zaštitu naših sugrađana“, rekao je Karuc.
Na uručenju donacije nazočan je bio i župan Božidar Longin koji je izrazio veliko zadovoljstvo što svjedočimo situaciji kada je jedna županijska ustanova odlučila pružiti pomoć drugoj županijskoj ustanovi te je naglasio kako su ovo dvije ustanove na koje je Županija jako ponosna i da su one primjer mnogima.
„Pomorska je škola škola koja ima ne samo puno uspjeha u svojoj temeljnoj odgojno-obrazovnoj djelatnosti, već i vrlo pristojne vlastite prihode zahvaljujući svom dodatnom angažmanu koji uključuje obrazovanje odraslih te agenciju za posredovanje pri zapošljavanju učenika.
Stoga je izuzetno pohvalno da su ravnatelj i njegovi suradnici odlučili pomoći Općoj bolnici Zadar, našoj kvalitetnoj i vrijednoj ustanovi“, rekao je župan Longin dodajući kako ga osobito veseli što se ova primopredaja događa baš na blagdan sv. Nikole koji je zaštitnik pomoraca, pa i onih budućih, koji će izaći iz Pomorske škole, ali i zaštitnika djece.
„Ovaj čin dobrote u duhu je vremena došašća u koje smo ušli te ću iskoristiti prigodu da svima poželim sretan i blagoslovljen Božić te pregršt zdravlja, uspjeha i zadovoljstva u novoj godini.“, rekao je Longin.

Pročitano 398 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA