Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

15. sjednica Županijske skupštine: Prihvaćeni razvojni projekti

Posted On Četvrtak, 05 prosinca 2019 15:35

Vijećnici Županijske Skupštine prihvatili su Odluku o prihvaćanju razvojnih projekata Zadarske županije za 2020. godinu. Razvojni projekti Zadarske županije planirani u proračunu za 2020. godinu, čije pojedinačne vrijednosti prelaze milijun kuna, a nemaju prethodnu suglasnost predstavničkog tijela su: Centar za kreativne industrije – specijalizirani poduzetnički inkubator, Centar izvrsnosti – Cerovačke špilje, Kulturna ruta, Projekt PEPSEA – Zaštita zatvorenih dijelova Jadrana od onečišćenja, STREAM - Strateški razvoj sustava obrane od poplava, SOS - Surađuj i ostvari sebe, ZADRA NOVA ZA VAS, MADE IN-LAND, IRENE, POKRET, HERCULTOUR, Sustav javnog navodnjavanja Baštica II. faza – podsustav Smilčić, Sustav javnog navodnjavanja Lišansko polje - područje Žažvić, Sustav javnog navodnjavanja Donja Baštica, PRIZEFISH, Adri.SmArtFish i Specijalističko usavršavanje doktora medicine – Dom zdravlja Zadarske županije.
Prihvaćen je i Godišnji program rada upravnih tijela Zadarske županije za 2020. godinu, financijski plan Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2020. godinu te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije.
Skupština je usvojila i Plan davanja koncesija na pomorskom dobru na području Zadarske županije za 2020. godinu. Ovim Planom davanja koncesija na pomorskom dobru utvrđuje se planirani broj koncesija, njih 16, predviđene vrste i predmeti koncesija, rokovi, pravna osnova i procijenjena godišnja naknada za pojedinu koncesiju.
Vijećnici su usvojili i Plan djelovanja Zadarske županije u području prirodnih nepogoda kojime su određene mjere i postupanja u slučaju nastanka prirodnih nepogoda izglednih za Zadarsku županiju: suša, olujni i orkanski vjetar, obilne oborine, snježnih nanosi i lavine, poledica, tuča i mraz.
Na dnevnom redu bio je i Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Zadarske županije. Zadarska županija temeljem posebnih propisa planira i osigurava sredstva za podmirivanje troškova operativnog djelovanja glavnih operativnih snaga (vatrogastvo, Crveni križ, HGSS), sredstva za djelovanje ostalih pravnih subjekata od interesa za sustav civilne zaštite (udruge), te za ostale aktivnosti civilne zaštite. Za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite u 2020. godini planirano je 2,85 milijuna kuna.
Doneseni su i Prijedlozi programa javnih potreba u prosvjeti, sportu, kulturi i tehničkoj kulturi Zadarske županije za 2020. godinu.

 

Pročitano 418 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA