Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano otvoren dječji vrtić u Gorici

Posted On Utorak, 19 studenoga 2019 19:38

Povijesni dan za Goricu! U tom ravnokotarskom mjestu u ponedjeljak, 19. studenoga svečano je otvorena zgrada dječjeg vrtića. Djeca iz Gorice tako će prvi puta imati organiziran vrtićki boravak u svom mjestu što će uvelike olakšati njihovo djetinjstvo i poboljšati kvalitetu života.

„U izgradnju vrtića ukupno je uloženo oko 2,6 milijuna kuna, a s dodatnom infrastrukturom poput pristupnih cesta investicija je premašila iznos od 3,3 milijuna kuna. Značajan je to novac, ali za ovakve stvari uvijek nam je drago osigurati sredstva. Imamo vrtić po mjeri djece u kojem će djecu pripremati ne samo za školu, već za život, a zadovoljni su i roditelji kao i odgojiteljice. Ovo nije jedini vrtićki objekt u općini jer uskoro krećemo i s izgradnjom novog vrtića u Sukošanu za koji smo iz EU fondova osigurali 7,4 milijuna kuna“, zadovoljno je ustvrdio načelnik Općine Sukošan Ante Martinac dodavši da su izgradnju vrtića u Gorici financijski pomogli Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te Zadarska županija.

Novi vrtić trenutačno pohađa dvadesetak djece iz Gorice, što je optimalna brojka za sadašnji objekt. U novim prostorijama uređen je sanitarni čvor, čajna kuhinja, sustav grijanja te je opremljena prostorija za dnevni boravak s pratećim didaktičkim pomagalima.

Župan Božidar Longin ustvrdio je da Zadarska županija uvijek rado pruža potporu gradnji i rekonstrukciji vrtićkih objekata.

„Skrb o najmlađima naš je prioritet! U tom smislu Zadarska je županija odobrila pomoć i za realizaciju ovoga projekta. Naša je misija ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima“, rekao je župan Longin te istaknuo kako su Zadarska županija i brojne jedinice lokalne samouprave u proteklom razdoblju značajno povećali iznos naknada za novorođenčad, svjesni da samo zajedničkim snagama možemo preokrenuti negativan demografski trend.

„U prošloj godini smo iz županijskog proračuna isplatili gotovo 2,3 milijuna kuna za 1221 novorođeno dijete, a zbog povećanog broja prijava tijekom ove godine izmjenama i dopunama proračuna taj je iznos povećan na 3,1 milijun kuna što pokazuje sve pozitivnije demografske trendove. Usporedno s time, veseli nas i značajan porast broja zaposlenih, jer time pokazujemo da smo regija koja je poželjna za život mladim obiteljima“, dodao je Longin. 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izgradnju vrtića u Gorici sufinanciralo je iznosom od 870.000 kuna, a u posljednje dvije godine uložilo je 8,3 milijuna kuna u projekte izgradnje i rekonstrukcije 21 vrtića na području Zadarske županije. Ukupno su naše općine i gradovi u proteklom razdoblju kroz nekoliko europskih i nacionalnih natječaja i javnih poziva povukli bespovratnih 63,6 milijuna kuna za tridesetak vrtićkih objekata u Zadarskoj županiji.

„Čestitam lokalnim vlastima na uspješnoj realizaciji ovog projekta i prepoznavanju potrebe ulaganja u sustav predškolskog odgoja i obrazovanja. Treba svakako naglasiti da je u mandatu aktualne Vlade RH na nacionalnoj razini obnovljeno 500 vrtića, a 157 novih otvoreno što pokazuje koliko je prepoznata važnost kvalitetnih uvjeta za odgoj vrtićke djece. Izgradnja ovog vrtića još je jedan primjer kvalitetne sinergije lokalne i regionalne samouprave te hrvatske Vlade“, poručila je Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 1044 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA