Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Prisjećanje na 28. godišnjicu stradanja Škabrnje

Posted On Ponedjeljak, 18 studenoga 2019 09:36

U Škabrnji je komemorativnim programom i kolonom sjećanja obilježena 28. godišnjica stradanja ovog ravnokotarskog mjesta. Svetu misu za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je nadbiskup zadarski msgr. Želimir Puljić. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu na groblju sv. Luke i kod Središnjeg križa na spomen obilježju masovne grobnice odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Škabrnje.

Počast stradalim mještanima Škabrnje odali su brojni uzvanici - potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade i predsjednice RH, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te Ivan Malenica, ministar uprave, dok je general bojnik Miljenko Filipović bio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora. Izaslanstvo hrvatskih županija predvodio je župan Božidar longin, dok je vijenac u ime gradova položio gradonačelnik Zadar Branko Dukić.

„Vukovar, Škabrnja i sve žrtve u Domovinskom ratu nikada ne smiju biti zaboravljeni. Hrvatska vojska je napravila hodnju od Vukovara do Škabrnje kako bismo odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu. Danas Hrvatsku štiti moćna vojska. Upravo zato kako se ovakvi zločini nikada ne bi ponovili u Hrvatskoj“, poručio je Damir Krstičević.

U Škabrnji se, prema procjenama, okupilo više od deset tisuća ljudi, a općinski načelnik Nediljko Bubnjar pohvalio je odluku hrvatske Vlade da od iduće godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje bude neradni dan.

„Na taj način će još više ljudi moći odati počast žrtvama velikosrpske agresije u Vukovaru i Škabrnji, a ujedno se prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu“, kazao je Bubnjar.

Pročitano 301 puta

Zadnje objave

lipnja 11, 2021

U Tivtu održan 2. sastanak u sklopu provedbe projekta Cuhacha

U sjedištu Općine Tivat, 10. i 11. lipnja 2021. godine održan je 2. sastanak partnera…
Župan Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog prethodnika Goran Mušćeta, obišao je završne radove na novoj trajektnoj luci
svibnja 27, 2021

Župan u obilasku završnih radova na novoj trajektnoj luci u Tkonu

Župan Božidar Longin, u pratnji novog načelnika Općine Tkon Anđela Palaška i njegovog…
svibnja 17, 2021

Javni poziv za sudjelovanje na radionicama i natječaju za odabir promotivnih artikala i suvenira

Projekt: Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i…
svibnja 13, 2021

Dovršen sustav navodnjavanja Lišansko polje: Stvaramo uvjete za konkurentnu i održivu poljoprivrednu proizvodnju

Zadarska županija ozbiljno napreduje u poljoprivrednoj proizvodnji. Uz već dovršeni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA