Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

OTVORENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA SV. FILIP I JAKOV

Posted On Četvrtak, 07 studenoga 2019 22:33

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov, 7. studenog 2019., održano je svečanootvorenje reciklažnog dvorišta na lokaciji Rogovske opatije BB, Sveti Filip i Jakov. Projekt je sufinanciran sredstvima EU u sklopu OP Konkurentnost i kohezija, Kohezijskog fonda u ukupnoj vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava od 2.451.917,88 kuna.
Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjiti količinu otpada koji se odlaže kroz informiranje i edukaciju stanovnika o ulozi reciklažnog dvorišta u cjelokupnom sustavu gospodarenja otpadom. Na svečanosti otvorenja sudjelovao je zamjenik župana Šime Mršić, brojni gosti i uzvanici Općine Sveti Filip i Jakov te učenici OŠ i dječjeg vrtića ove Općine.
“Svima nam je znano da gospodarenje otpadom nije samo potreba, već i naša obveza. To je definirano Županijskom razvojnom strategijom.
Svakako treba spomenuti da je ključna stavka u uvođenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Zadarskoj Županiji izgradnja Centra za gospodarenje otpadom. Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje predstavlja jedan od triju stupova cjelovitog sustava gospodarenja otpadom naše županije. Uz samu izgradnju CGO-a, sustav uključuje izgradnju i organiziranje sustava za sakupljanje i recikliranje otpada te sanaciju i zatvaranje službenih odlagališta komunalnog otpada u županiji. Na taj ćemo način konačno riješiti problem zbrinjavanja otpada na suvremen i kvalitetan načinU našoj županiji imamo oko 200 divljih odlagališta koje treba sanirati, a postotak recikliranja povećati na barem 50%. Da bismo navedeno ostvarili, potrebno je sustavno raditi na edukaciji naših stanovnika o važnosti učinkovitog i odgovornog gospodarenja otpadom, i to od najranije dobi. Ujedno trebamo ulagati u infrastrukturu kako bi im olakšali odvojeno sakupljanje otpada. Reciklažno dvorište je središnji dio sustava gospodarenja otpadom jer se ovdje mogu donijeti sve one vrste otpada koje ne možemo odložiti u spremnike koje imamo na javnim površinama.
Koristim prigodu čestitati Općini Sv. Filip i Jakov na ovom projektu za kojeg su dobili bespovratna sredstva iz kohezijskog fonda Europske unije. Ovo je još jedan konkretan primjer prednosti našeg ulaska u veliku obitelj europskih naroda. Vjerujem da će ovo reciklažno dvorište ispuniti svoju svrhu i da će koristiti svim mještanima. Čestitam i izvođačima radova na kvalitetno obavljenom poslu.”- rekao je zamjenik župana Šime Mršić.

Pročitano 5686 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA