Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadru otvoreni Dani elektroničkih medija

Posted On Srijeda, 06 studenoga 2019 13:04

Na Sveučilištu u Zadru danas su službeno otvoreni 12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta. Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.

„U vremenu u kojem živimo dostupnost informacija, gledano u vremenskom kontekstu, gotovo je trenutna. Naravno, odnosi se to i na vijesti, a zasluga pripada prije svega upravo elektroničkim medijima. Koliko god je čitanje novina ritual od kojeg mnogi neće nikada odustati, moramo priznati da se danas vijesti uglavnom ipak najviše čitaju na mreži ili, pak, sukladno onoj da slika govori više od tisuću riječi, gledaju na televiziji.“, istaknuo je na otvaranju zamjenik župana Šime Mršić posebno naglasivši značajnu ulogu elektroničkih medija u društvu.

„Mladi ljudi danas informacije primaju isključivo putom elektroničkih medija, osobito kroz društvene mreže, te stoga na važnosti sve više dobiva i medijska pismenost. Edukacija mladih za medije i o medijima nužna je kako bismo ih osposobili za kritičko vrednovanje te silne količine informacija koja se pred njima iz minute u minutu ukazuje. Nažalost, u medijskom je prostoru i puno neistina, tzv. friziranih informacija te je potrebno i znanje i iskustvo kako bismo ih prepoznali“, poručio je zamjenik Mršić.

Do četvrtka medijski će stručnjaci raspravljati o Zakonu o elektroničkim medijima, usklađenosti tržišta rada s medijima, etičkom izvještavanju i uvođenju novih tehnologija.

Na panelima, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru razgovarat će se o Zakonu o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta. Najvažnija tema o kojoj će se raspravljati je novi Zakon o elektroničkim medijima, a potom slijedi panel rasprava o potrebama medija i tržištu rada.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se raspravom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Pročitano 1723 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA