Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarski list proslavio 25. rođendan

Posted On Ponedjeljak, 04 studenoga 2019 15:47

Zadarski list, prva i jedina zadarska dnevna novina, obilježava svoj 25. rođendan. U proteklih četvrt stoljeća izlaženja u više od 6 tisuća 860 brojeva na gotovo pola milijuna stranica ispisana su i oslikana sva relevantna događanja u Zadru i zadarskoj regiji, zemlji i svijetu - čulo se uz ostalo na prigodnoj svečanosti u foajeu zadarskog HNK.

Nazočnim se obratio Nedjeljko Jusup, osnivač, autor projekta i prvi glavni urednik Zadarskog lista koji je u nepunih 5 godina iz tjednika prerastao u dnevni list.

       „Evo, moram reći da su me pitali jesam li dobio neke nagrade, kao osnivač, ja odgovaram da svaki dan dobivam nagradu za životno djelo, jer svaki dan kad izađe Zadarski list to je za mene najveća nagrada“, rekao je Jusup.

Zadarski list broji 31 zaposlenika. U 25 godina kroz Zadarski list je prošlo nekoliko stotina novinara i suradnika, danas je to malobrojna redakcija možda čak najmalobrojnija redakcija dnevnih novina u svijetu – rekao je Nedjeljko Jusup,a prisjeća se glavni urednik Šenol Selimović.

       „Danas ovu 25. obljetnicu slavimo naravno u potpuno jednom novom suvremenom društvenom kontekstu tako da smo prolazili stvarno burno razdoblje razvitka i opstali smo. Mislim da je najvažnije to da smo opstali, da je Zadar dobio svoj dnevni list, kako ljudi vole reći da nije grad grad ako nema svoj dnevni list, mi ga evo imamo i ne samo da ga imamo nego smo jedina dnevna novina u Hrvatskoj koja u svome nazivu nosi to ime - Zadarski.“

U ime Zadarske županije nazočnima se obratio zamjenik župana Šime Mršić koji je naglasio kako nam mediji  mogu pomoći kako bi rad Zadarske županije bio vidljiv te da su upravo mediji  ti koje se uvijek doživljava kao partnere i suradnike, te da je jedini dnevni list koji već 25 godina sustavno prati sva događanja na našem području i rad Zadarske županije samo Zadarski list.

„Mislim da je potpuno jasno da svako jutro, ukoliko me obveze na dočekaju već na vratima ureda, makar prolistam Zadarski list. Naravno, one prve stranice na kojima očekujem objave o aktivnostima Županije i županijskih ustanova, ali i jednako znatiželjno i one među posljednjima sa sportskim događanjima. Uloga jedine dnevne novine u medijskom prostoru Zadarske županije od iznimnog je značaja, ali je ujedno i vrlo teška i odgovorna za one koji tu novinu stvaraju. Hrvatski medijski prostor općenito je vrlo dinamičan i teško je u njemu ostati objektivan, ne kliznuti u žutilo i senzacionalizam, ostati kvalitetan.“, rekao je zamjenik župana Šime Mršić dodajući kako vjeruje da će Zadarski list nastaviti svoj put u tom pravom smjeru .

„Mnoga su poznata novinarska pera prošla kroz ovu novinu. Jednako tako su i mnogi kvalitetni i poznati fotografi bili iza objektiva. Nadam se da se ta tradicija kvalitete neće prekinuti.“, rekao je Mršić i sadašnjoj redakciji Zadarskoga lista poželio što manji broj stranica crne kronike, a što veći broj dobrih i pozitivnih priča u kojima će promovirati naše uspješne mlade ljude, gospodarstvenike, umjetnike, znanstvenike, sportaše te na taj širiti glas o našoj uspješnoj Zadarskoj županiji.

Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je kako je Zadarski list zanimljiva kronika grada, a za svakog od nas je i prozor u vlastito dvorište. Upravo taj pogled omogućuje i nama da se zbližimo i upoznamo kroz nove informacije o ljudima i događajima koji nas nadograđuju i čine ponosnima. Zadarski list kroz ovo vrijeme postojanja odgovorno nam donosi svaku informaciju vrijednu naših spoznaja te potiče na stvaranje vlastitih prosudbi utemeljenih na činjenicama, ali i na stavovima novinara, istaknuo je Dukić dodavši kako su novinari ti koji ih potiču na širenje horizonata. Za kraj je čestitao svima koji su kroz rad u ovom listu dali doprinos zajednici.

Na svečanosti su uručena posebna priznanja osobama i tvrtkama koje svojim dugotrajnim doprinosom i radom zadužile list, a to su Nedjeljko Jusup i Zvonko Kucelin, kao i Tankerska plovidba i OTP banka koje su kroz cijeli niz godina bile stalni poslovni partner listu.

Na proslavi jedine zadarske dnevne novine okupilo se veliko mnoštvo nekadašnjih i sadašnjih zaposlenika novina, brojnih suradnika, te predstavnik lokalnih vlasti i tvrtki koje su i koje i dalje surađuju s ovim listom. U povodu obilježavanja velike obljetnice novine, Hrvatsko filatelističko društvo Zadar uključilo se u proslavu ove velike obljetnice te su izradili poseban poštanski žig i prigodnom omotnicom na kojima piše "Zadarski list 25 godina s vama".

Pročitano 3368 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA