Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

III. zimska škola tehničke kulture Zadar

Posted On Petak, 01 studenoga 2019 22:44

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji sa Zadarskom županijom organizirala je 3. zimsku školu tehničke kulture koja se održava od srijede, 30. listopada do nedjelje, 3. studenog 2019. godine tijekom jesenskih praznika u prekrasnom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana. Na svečanom otvorenju Zimske škole u Maškovića hanu sudjelovao je pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, Ivan Šimunić te udruga Vitezovi vranski koji su prezentirali svoje borilačke sposobnosti i rukovanje oružjem kroz simulaciju srednjovjekovne borbe između Turaka i vitezova templara.

Tijekom boravka polaznicima zimske škole tehničke kulture će se izmjenjivati radionice brojnih udruga, predavanja i izleti. Uz zanimljive izlete po Županiji, središnji dio programa su radionice i predavanja udruga i vanjskih suradnika. Bez obzira na raznoliko područje interesa polaznika, sadržaj će biti prilagođen čak i onima bez ikakvog iskustva iz materije, te će se tako neki možda po prvi put iskušati u kreativno-tehničkim radionicama. Zimske škole tehničke kulture su jedinstvene kao takve jer uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Provoditi će se programi koji uključuju radio komunikacije, modelarstvo i maketarstvo, robotiku, automatiku, elektrotehniku, elektroniku, fotografiju, ronjenje, astronomiju s promatranjem noćnog neba, programe zaštite prirode u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero, biologiju, meteorologiju, orijentaciju i spašavanje.

Ovaj program ima podršku Zadarske županije i Grada Zadra, a Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima, kao i uključenje u rad brojnih naših udruga.

Pročitano 543 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA