Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

III. zimska škola tehničke kulture Zadar

Posted On Petak, 01 studenoga 2019 22:44

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji sa Zadarskom županijom organizirala je 3. zimsku školu tehničke kulture koja se održava od srijede, 30. listopada do nedjelje, 3. studenog 2019. godine tijekom jesenskih praznika u prekrasnom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana. Na svečanom otvorenju Zimske škole u Maškovića hanu sudjelovao je pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, Ivan Šimunić te udruga Vitezovi vranski koji su prezentirali svoje borilačke sposobnosti i rukovanje oružjem kroz simulaciju srednjovjekovne borbe između Turaka i vitezova templara.

Tijekom boravka polaznicima zimske škole tehničke kulture će se izmjenjivati radionice brojnih udruga, predavanja i izleti. Uz zanimljive izlete po Županiji, središnji dio programa su radionice i predavanja udruga i vanjskih suradnika. Bez obzira na raznoliko područje interesa polaznika, sadržaj će biti prilagođen čak i onima bez ikakvog iskustva iz materije, te će se tako neki možda po prvi put iskušati u kreativno-tehničkim radionicama. Zimske škole tehničke kulture su jedinstvene kao takve jer uključuju visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture. Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Provoditi će se programi koji uključuju radio komunikacije, modelarstvo i maketarstvo, robotiku, automatiku, elektrotehniku, elektroniku, fotografiju, ronjenje, astronomiju s promatranjem noćnog neba, programe zaštite prirode u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero, biologiju, meteorologiju, orijentaciju i spašavanje.

Ovaj program ima podršku Zadarske županije i Grada Zadra, a Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima, kao i uključenje u rad brojnih naših udruga.

Pročitano 342 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA