Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sigurnost osoba treće životne dobi

Posted On Srijeda, 30 listopada 2019 16:57

U organizaciji Policijske uprave zadarske i  Matice umirovljenika Zadarske županije, danas su u prostorijama Matice umirovljenika Jazine – Relja održana edukativna predavanja pod nazivom „Obilježja kaznenih djela prijevara, načini izvršenja i važnost samozaštitnog ponašanja građana“.
Predavanja su provodili policijski službenici  za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske  u suradnji sa policijskim službenicima Prve policijske postaje Zadar, a dio su lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost osoba treće životne dobi“.
Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Matica umirovljenika Zadarske županije.
Projekt su i ovom prilikom svojom prisutnošću podržali predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra. Predavanjima su prisustvovali predstavnici više matica umirovljenika sa područja Zadarske županije. U okviru svojih redovnih zadaća koje provode u Matici umirovljenika Jazine predavanja su slušali i predstavnici Patronažne službe Doma zdravlja Zadar, kojima su uručene brošure sa savjetima o samozaštitnom ponašanju kako bi i oni prilikom obilazaka osoba treće životne dobi kao multiplikatori prenosili savjete iz brošura.
Prisutnima su prezentirani rezultati odgovora iz anketnih upitnika koje su popunjavali predstavnici udruga umirovljenika u prethodnim godinama prije i nakon predavanja policije, te rezultati koji se odnose na razinu samozaštitinog ponašanja i informiranosti o ovom problemu, kao i statistički podaci.
Pomoćnik za kriminalističku policiju Prve policijske postaje Zadar Marin Mrkić ukazao je na najnovije primjere prijevara putem „zlatnih lančića“ na području Poluotoka te na načine prijevara lažnim predstavljanjem i prodajom lažne robe. Pozvao je prisutne da u slučaju bilo kakve sumnje da se  radi o kaznenom djelu nazovu policiju. Također, da u slučaju da postanu žrtve navedenih  kaznenih djela zapamte što više detalja o počinitelju i u tom slučaju što žurnije nazovu broj policije.
 Foto: PU zadarska    

Pročitano 126 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA