Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Tematska radionica: Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja

Posted On Srijeda, 30 listopada 2019 13:40

Značaj komunikacije u izgradnji odnosa povjerenja naziv je radionice koja je održana u  Obrovcu u organizaciji Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Obrovca i  podršku Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije. Radionicu je vodila Valentina Cindori , supervizorica psiho-socijalnog rada.

Usluge socijalne skrbi obuhvaćaju niz aktivnosti, mjera i programa koji su namijenjeni prepoznavanju i rješavanju problema i poteškoća pojedinaca i obitelji te poboljšanju kvalitete njihovog života. Jedna od socijalnih usluga je usluga pomoći i njege u kući.  Kvaliteta pomoći ovisi o odnosu povjerenja između dvije osobe, one koja pomoć treba i one koja pomoć pruža te je komunikacija kao posebna vještina i temelj tog odnosa bila u fokusu ove tematske radionice.

Radionica je bila namijenjena medicinskim sestrama, njegovateljicama i socijalnim radnicama  uključenima u program pomoći i njege u kući koji se provodi na  području Grada Obrovca i pripadajućih naselja Kruševa, Karina Gornjeg, Muškovaca, Zelengrada, Bilišana, Žegara, Krupe, Golubića, Rovanjske, Maslenice, Jasenica i Zatona Obrovačkog..

Navedeni program provodi se uz financijsku potporu Grada Obrovca i Zadarske županije kontinuirano već desetu godinu , a u njega je trenutno uključeno je 70 stanovnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba

O njima skrbi sedam njegovateljica i medicinskih sestara koje ovu uslugu pružaju u domovima korisnika. Ovo je vrlo specifična usluga i kao kod svih zanimanja u kojima dominira rad s ljudima, poput učitelja ili socijalnih radnika, od osoba zaposlenih na takvim poslovima traži se nešto više. To nešto više odnosi se na vještinu komunikacije koju treba prilagoditi potrebama i mogućnostima korisnika i koja je uvjetovana različitim psihofizičkim ograničenjima s obzirom na njihovu visoku kronološku dob.

Pročitano 226 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA