Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin i Dukić obišli novu šetnicu u Jazinama: Konkretan primjer sinergije

Posted On Petak, 25 listopada 2019 11:01

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić u pratnji ravnatelja Županijske lučke uprave Davora Škibole obišli su novouređenu uvalu Jazine.

Nositelj projekta bila je Županijska lučka uprava Zadar, ukupna investicija u završnu fazu rekonstrukcije obale u luci otvorenoj za javni promet Jazine u Zadru iznosi 6,2 milijuna kuna, dok je cjelokupan projekt vrijedan 21 milijun kuna. Projekt je financiran sredstvima Županijske lučke uprave, Zadarske županije, Grada Zadra te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Ovo je konkretan primjer kvalitetne sinergije Grada Zadra, Županije i resornog ministarstva jer smo zajedničkim ulaganjem dobili jednu modernu, reprezentativnu šetnicu. Moram također istaknuti, kako Županijska lučka uprava Zadar samo u ovoj godini ulaže u projekte lučke infrastrukture gotovo 38 milijuna kuna i to u čak 23 luke s kojima upravlja, a svi ti projekti rade se u suradnji s lokalnom zajednicom, Županijom i nadležnim ministarstvom“, naglasio je župan Longin.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić osvrnuo se i na vraćanje palmi u uvalu Jazine.

„Palme su tu, na mjestu na kojemu su i bile, a uskoro ćemo dobiti i novi zeleni pojas uzduž čitavog dijela obnovljenog obalnog zida i šetnice, jer ovaj dio šetnice mora biti reprezentativan. Možda i jesmo zbog ovog zelenog pojasa izgubili nekoliko parkirnih mjesta, ali ovo je ipak prvenstveno javni prostor koji povezuje predivnu šetnicu uz čitavu uvalu Jazine“, istaknuo je Dukić.

Gradonačelnik i župan sa suradnicima obišli su i novu punionicu električnih automobila na Branimirovoj obali. ELEN punionica je postavljena na javnom parkiralištu na Obali kneza Branimira gdje su za potrebe punjenja elektromotornih vozila osigurana dva parkirna mjesta. Ovo je četvrta e-punionica na području grada Zadra, a ukupno šesta u Zadarskoj županiji.  

Pročitano 179 puta

Zadnje objave

studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…
studenoga 07, 2019

OTVORENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA SV. FILIP I JAKOV

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov, 7. studenog 2019., održano je svečanootvorenje…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA