Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predsjednica otvorila 21. Biograd boat show

Posted On Petak, 18 listopada 2019 08:07

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je u četvrtak, 17. listopada 21. izdanje Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u jugoistočnoj i istočnoj Europi. Ovogodišnji BBS ponovno je bio rekordan s više od 400 izlagača i 350 plovila, a u sklopu sajma održano je čak pet manifestacija: 21. BBS, Dani hrvatske nautike, Kongres hrvatske nautičke industrije, prvi specijalizirani Croatia Charter Expo i Biograd B2B.

Otvarajući nautički sajam u Biogradu, hrvatska predsjednica je naglasila kako je Biograd Boat Show kroz 20 godina izrastao u jedan od vodećih nautičkih sajmova u Europi te postao prepoznatljiva nautička, turistička i gospodarska manifestacija, koju svake godine posjećuju tisuće posjetitelja.

„Sajamske manifestacije poput ove promoviraju iznimno važan segment naše turističke ponude - nautički turizam, obogaćuju turističku ponudu te produžuju turističku sezonu, što je jedan od glavnih ciljeva turističke politike“, kazala je predsjednica čestitavši upravi Ilirije na uspješnoj organizaciji i razvoju manifestacije koja svojim održavanjem pridonosi prepoznavanju Hrvatske kao važne nautičke destinacije i Biograda kao nautičkog središta Jadrana.

„Ovaj sajam pokazuje značenje koje pridajemo razvitku hrvatskog nautičkog turizma, ali i maloj hrvatskoj brodogradnji, koji uz naš ukupni turistički sektor daju važan doprinos ekonomskom razvoju Hrvatske. Hrvatska se afirmirala kao vodeća nautička čarter destinacija u svijetu. Među izlagačima me posebno raduju brojni hrvatski brodograditelji i proizvođači brodske opreme., a svojom nazočnošću želim dati potporu tom segmentu hrvatske industrije“, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuo je kako je BBS manifestacija koja značajno doprinosi jednoj od najsnažnijih i najkvalitetnijih turističkih grana – nautičkom turizmu.

„Zadarska županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu sa svojih 116 otoka i otočića, s brojnim zanimljivim uvalama koje nude svakom posjetitelju užitak čiste i gotovo netaknute prirode te ne čudi da je baš nautički turizam grana koja se kontinuirano razvija. Nautički turizam, dakle, vrlo je poželjan oblik turizma jer su nautičari gosti koji su dobri potrošači, koji znaju i žele uživati, kako u našoj lijepoj prirodi, tako i u vrhunskoj gastronomiji. No, takvi gosti traže i kvalitetu i raznolikost sadržaja. Stoga je iznimno važno da marine budu upravo takve – visokokvalitetne, sa sadržajnom ponudom i još višom razinom zaštite okoliša“, rekao je između ostalog župan Longin.

Pročitano 345 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA