Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predsjednica otvorila 21. Biograd boat show

Posted On Petak, 18 listopada 2019 08:07

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović otvorila je u četvrtak, 17. listopada 21. izdanje Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u jugoistočnoj i istočnoj Europi. Ovogodišnji BBS ponovno je bio rekordan s više od 400 izlagača i 350 plovila, a u sklopu sajma održano je čak pet manifestacija: 21. BBS, Dani hrvatske nautike, Kongres hrvatske nautičke industrije, prvi specijalizirani Croatia Charter Expo i Biograd B2B.

Otvarajući nautički sajam u Biogradu, hrvatska predsjednica je naglasila kako je Biograd Boat Show kroz 20 godina izrastao u jedan od vodećih nautičkih sajmova u Europi te postao prepoznatljiva nautička, turistička i gospodarska manifestacija, koju svake godine posjećuju tisuće posjetitelja.

„Sajamske manifestacije poput ove promoviraju iznimno važan segment naše turističke ponude - nautički turizam, obogaćuju turističku ponudu te produžuju turističku sezonu, što je jedan od glavnih ciljeva turističke politike“, kazala je predsjednica čestitavši upravi Ilirije na uspješnoj organizaciji i razvoju manifestacije koja svojim održavanjem pridonosi prepoznavanju Hrvatske kao važne nautičke destinacije i Biograda kao nautičkog središta Jadrana.

„Ovaj sajam pokazuje značenje koje pridajemo razvitku hrvatskog nautičkog turizma, ali i maloj hrvatskoj brodogradnji, koji uz naš ukupni turistički sektor daju važan doprinos ekonomskom razvoju Hrvatske. Hrvatska se afirmirala kao vodeća nautička čarter destinacija u svijetu. Među izlagačima me posebno raduju brojni hrvatski brodograditelji i proizvođači brodske opreme., a svojom nazočnošću želim dati potporu tom segmentu hrvatske industrije“, poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Župan Zadarske županije Božidar Longin istaknuo je kako je BBS manifestacija koja značajno doprinosi jednoj od najsnažnijih i najkvalitetnijih turističkih grana – nautičkom turizmu.

„Zadarska županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu sa svojih 116 otoka i otočića, s brojnim zanimljivim uvalama koje nude svakom posjetitelju užitak čiste i gotovo netaknute prirode te ne čudi da je baš nautički turizam grana koja se kontinuirano razvija. Nautički turizam, dakle, vrlo je poželjan oblik turizma jer su nautičari gosti koji su dobri potrošači, koji znaju i žele uživati, kako u našoj lijepoj prirodi, tako i u vrhunskoj gastronomiji. No, takvi gosti traže i kvalitetu i raznolikost sadržaja. Stoga je iznimno važno da marine budu upravo takve – visokokvalitetne, sa sadržajnom ponudom i još višom razinom zaštite okoliša“, rekao je između ostalog župan Longin.

Pročitano 248 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA