Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Šibeniku započelo dvodnevno Godišnje savjetovanje službenika za informiranje

Posted On Srijeda, 16 listopada 2019 10:21

U Šibeniku se održava dvodnevno Godišnjeg savjetovanja službenika za informiranje koje je okupilo preko 170 sudionika. Prigodnim riječima sudionike savjetovanja pozdravio je župan Goran Pauk.

„Drago mi je što ste izabrali upravo našu županiju i naš Šibenik za održavanje prvog godišnjeg savjetovanja službenika za informiranje tijela javne vlasti s ciljem sveobuhvatne analize prakse postupanja prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, kako bi se doprinijelo standardizaciji njegove primjene, a ujedno i olakšao rad službenicima za informiranje i pružila stručna pomoć, smanjio broj žalbenih postupaka i u konačnici osiguralo transparentno i zakonito postupanje tijela javne vlasti“-kazao je župan Pauk i sudionicima poželio uspješan rad.

Središnje teme prvog dana stručnog skupa dva su najčešća specifična ograničenja za ostvarivanje prava na pristup informacijama – zaštita osobnih podataka i poslovna tajna.

Također, savjetovanje će se baviti i drugim pitanjima od interesa za službenike za informiranje, a koncipirano je na način da se kroz diskusiju, pitanja i odgovore ostvari interakcija između predavača i sudionika.

U uvodnom izlaganju na temu Uloga upravnog prava, pravne prakse i upravnosudske prakse u ostvarivanju prava na pristup informacijama govorili su prof. dr. Dario Đerđa s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. sc. Zoran Pičuljan, Povjerenik za informiranje, Ante Galić, predsjednik Visokog upravnog suda Republike Hrvatske i Anto Rajkovača, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Jedna od panel rasprava bila je „Uloga službenika za informiranje, problemi u primjeni ZPPI-ja, primjeri dobre prakse i prijedlozi za poboljšanje“, u kojem je sudjelovala i predstavnica Hrvatske zajednice županija Vlatka Vučić Marasović, službenica za informiranje u Zadarskoj županiji koja je  govorila o Otvorenom proračunu i Antikorupcijskom vodiču za službenike i namještenike u lokalnoj i regionalnoj samoupravi koji je osmišljen kao dio širih napora sprječavanja i suzbijanja korupcije u našim lokalnim i regionalnim zajednicama.

O aktualnim pitanjima prava na pristup informacijama, specifičnostima s prikazom primjera iz prakse i razlaganjem najzanimljivijih segmenata govorit će znanstvenici, suci Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, stručnjaci Ureda povjerenika i Agencije za zaštitu osobnih podataka te službenici tijela javne vlasti.

Savjetovanje se održava u organizaciji Povjerenika za informiranje RH uz potporu Hrvatske zajednice županija i Šibensko-kninske županije.

Pročitano 779 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA