Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Longin: Oko je naš prozor u svijet

Posted On Ponedjeljak, 14 listopada 2019 09:01

Zadar je ovog vikenda domaćin 14. Simpozija Sekcije za kataraktu i refraktivnu kirurgiju Hrvatskog oftalmoloskog i optometrijskog društva. Kroz edukacijski program posvećen mladim operaterima katarakte, okupljeni liječnici, medicinske sestre i tehničari raspravljat će o problemima s kojima se svakodnevno susreću u liječenju bolesnika s kataraktom.

Brojne sudionike kongresa koji se održava u hotelu Kolovare pozdravio je župan Božidar Longin poručivši im kako je ponosan i sretan što je broj znanstvenih i stručnih skupova te simpozija s područja zdravstva, koji se održavaju u našoj županiji svake godine sve veći. Mnogi od njih imaju i međunarodnu razinu.

„Potvrda je to privlačnosti Zadarske županije kao prostora koji, zahvaljujući svom prirodnom bogatstvu te kulturno-povijesnom nasljeđu, gostima može ponuditi nezaboravno iskustvo. Potvrda je to i kvalitetnog rada naših zdravstvenih ustanova kojima su često povjereni odgovorni zadaci organizacije ili suorganizacije spomenutih skupova“, rekao je Longin istaknuvši kako je u svakom poslu važno biti odgovoran i stručan, no kada govorimo o području zdravstva, oba pojma su još značajnija jer u igri je ono najvrjednije – ljudsko zdravlje, ljudski život.       

„Pokušamo li samo na trenutak zatvoriti oči i zamisliti da više nikada nećemo moći pogledati najdraži film, vidjeti zalazak sunca ili osmijeh svojih najdražih, bit će nam jasnije koliko je važan posao koji radite upravo vi, stručnjaci koji ste profesionalnu karijeru posvetili tom našem prozoru u svijet – oku. Stoga vjerujem da je održavanje simpozija poput ovoga od izuzetnog značaja za vaše stručno usavršavanje i profesionalni rast, jer vam pruža priliku za dodatnu edukaciju i razmjenu iskustava. Ovo se odnosi osobito na vaše mlade kolege koji su budućnost hrvatskog zdravstva“, zaključio je župan Longin.

Pročitano 174 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA