Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Aktualnim satom nastavljena je 13. sjednica Županijske skupštine

Posted On Petak, 04 listopada 2019 15:15

Aktualnim satom nastavljena je 13. sjednica skupštine Zadarske županije. Župan Božidar Longin odgovarao je na pitanja vijećnika. Tako je vijećnika Dragu Čulinu (klub Živog zida), između ostalog zanimalo koje će efekte imati nagrada za luku godine koju je Gaženica dobila na Seatrade Europe sajmu u Hamburgu. Ujedno je iskazao nadu da je boravak zadarskog izaslanstva u Hamburgu iskorišten i kako bi se od jedne od najstarijih i najvećih luka na svijetu preuzela određena iskustva.  

„Sasvim sigurno će nam ova nagrada dati veliki doprinos u imidžu luke koja do sada još nije etablirana na svjetskoj karti kruzerskih putovanja. U Hamburgu, na sajmu Seatrade Europe bila je krema svjetskog kruzing biznisa i samim time otvaraju nam se nove mogućnosti i nova tržišta. Zajednički smo nastupili s Turističkim zajednicama Zadarske županije i Grada Zadra, bila je tu i Zračna luka Zadar te Lučka uprava Zadar i ZIPO. Pokazali smo jednu sinergiju i smatram da je to dobra priča te da bi i u budućnosti trebali što više zajednički nastupati na turističkim sajmovima“, istaknuo je Longin.

Potpredsjednica skupštine Snježana Jurinić (HDZ) iskazala je zadovoljstvo pokretanjem izgradnje Centra za kreativne industrije na Relji te su je zanimali predviđeni terminski rokovi  realizacije projekta.

„Radovi na gradilištu krenuli su tijekom rujna, a plan je otvoriti centar u rujnu 2020. Vjerujem da će sve ići prema terminskim planovima, jer je projekt od velike važnosti za cijelu Zadarsku županiju, ali i za grad Zadar, koji će na ulazu u sam centar grada dobiti jednu modernu i atraktivnu zgradu“, poručio je župan.

Nezavisna vijećnica Ksenija Gregov ukazala je na potrebu uvođenja naplate parkinga ispred Opće bolnice Zadar. Na svom je primjeru navela kako više puta tijekom ljetne sezone, kao pacijent, nije mogla doći do slobodnog parkirnog mjesta, a sličnu situaciju su imali i brojni drugi korisnici bolnice.

„Vidjeli ste i sami kakvi se problemi stvaraju na bolničkom parkingu, pogotovo tijekom ljetne sezone. Cilj je uvesti red, i da taj parking primarno služi pacijentima i osoblju. No, za sve to postoje predradnje. Naime, potrebno je izmijeniti Prostorni  plan uređenja Grada Zadra na način da se omogući uređenje parkirališnog prostora. Koliko sam upoznat, Opća bolnica Zadar je poslala zahtjev za izmjenu Prostornog plana čija je izrada u tijeku te bi se po prihvaćenim izmjenama krenulo u daljnju realizaciju tog projekta“, najavio je Longin.

Vijećnika HRAST-a Darka Pedića zanimalo je koliko je u ovoj godini uloženo sredstava u školske športske objekte, dodavši da je sport iznimno važan i da nam je svima misija omogućiti da se sva djeca u školama što više bave sportskim aktivnostima, a što manje vremena provode pred ekranima.

„Šport je, kao što ste rekli, važan i to kako u odgoju mladih naraštaja tako i za zdravlje pojedinca i društva u cjelini. Toga smo svjesni, i zato odvajamo značajna sredstva za škole, a tako i za športske školske objekte. Ove smo godine uložili značajna sredstva u nekoliko vanjskih školskih igrališta ili dvorana. Treba reći da se radi o udruženim sredstvima našeg proračuna i lokalnih proračuna, tj. proračuna općina i gradova. Vrijednost radova na igralištima i dvoranama je gotovo 4 milijuna kuna u ovom trenutku, a danas smo i službeno otvorili jedno od tih igrališta – ono u Ražancu“, otkrio je župan Longin.

Nakon aktualnog sata, izlaskom vijećnika opozicijskih stranaka, utvrđeno je da je u Vijećnici ostao 21 vijećnik, što je za jedan manje od potrebnog kvoruma pa je nastavak sjednice zakazan za četvrtak 10. listopada.

Pročitano 153 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA