Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Sutomišćici obilježena 28. obljetnica Otočkog bataljuna

Posted On Ponedjeljak, 30 rujna 2019 13:57

U Sutomišćici na otoku Ugljanu svečano je obilježena 28. obljetnica osnutka Otočkog bataljuna, mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Ugljan – Dugi otok. Program je otpočeo polaganjem vijenaca na grobove poginulih pripadnika postrojbe, Miljenka Zorića u Lukoranu i Dragana Špara u Sutomišćici, a nastavljen je prigodnim obraćanjima te prijateljskim nogometnim utakmicama djece otoka Ugljana i Dugog otoka te Otočkog bataljuna i Ministarstva branitelja.

„Sve zadaće koje su postavljene pred nas časno smo izvršili, od prvog odlaska na teren u Poličniku do završnih oslobodilačkih operacija kada je naša zadaća bila čuvanje južne granice. Danas se tih dana prisjećamo kroz Udrugu veterana Otočkog bataljuna koja je okupljena u Udruzi hrvatske ratne mornarice Zadar, a glavni cilj našega djelovanja jest promicanje Domovinskog rata i sjećanje na poginule prijatelje“, poručio je ratni zapovjednik Otočkog bataljuna Joško Pulja posebno zahvalivši Općini Preko koja već drugu godinu zaredom suorganizator svečanog obilježavanja obljetnice Otočkog bataljuna.

„Pripadnici Otočkog bataljuna hrabro su i bez razmišljanja ostavili svakodnevicu te uzeli oružje prisegnuvši na vjernost Domovini. Zato priču o njima trebamo s ponosom prenositi i mladim generacijama, a s posebnim se pijetetom prisjećati četvorice branitelja koji se iz Domovinskog rata nisu vratili svojim domovima – Miljenka Zorića, Dragana Špara, Denisa Špike i Danijela Grbina“, poručio je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Okupljene su pozdravili i brigadir Danijel Kotlar, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović te župan Zadarske županije Božidar Longin, ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH i Sabora, koji je se prisjetio zajedništva koje nas je krasilo tijekom Domovinskog rata.

„Mislim da je upravo to zajedništvo ono čemu nas je Domovinski rat jako dobro naučio. Zajedništvo i suradnja trebali bi biti temelj i svih mirnodopskih aktivnosti, jer jedino tako možemo uspjeti sačuvati ono što smo u ratu stvorili, ali i raditi dalje na održivom razvoju i, u konačnici, boljem i sretnijem životu naših građana“, ustvrdio je Longin.

Za trajanja svečanog obilježavanja 28. godišnjice osnutka Otočkog bataljuna na rivi u Sutomišćici mogao se razgledati vojni brod Hrvatske ratne mornarice.

Pročitano 835 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA