Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Galovac: Krenula gradnja dječjeg vrtića

Posted On Ponedjeljak, 30 rujna 2019 11:38

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Galovcu je obilježen Dan općine i blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika te ravnokotarske općine. Proslavi su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta i brojni drugi uzvanici te mještani.

"Galovac je primjer male općine koja se bori s problemima koji su posljedica propusta iz prethodnih razdoblja, a koji još uvijek utječu na svakodnevicu. Stoga, mi u Županiji uvijek imamo razumijevanja i pružamo pomoć svim kvalitetnim aktivnostima lokalne samouprave čijim ostvarenjem će žiteljima biti pružena prilika za bolji i kvalitetniji život", poručio je između ostalog župan Longin naglasivši kako ga posebno veseli sve veći razvoj ruralnog turizma u zaleđu Zadarske županije pa tako i na području Općine Galovac.

"Blizina mora, a mirno okruženje, uz kvalitetnu lokalnu gastronomiju, dobar je recept za razvoj ruralnog turizma koji ima veliki potencijal, o čemu svjedoče i brojke koje rastu iz godine u godinu. Dodatan iskorak razvoju turizma u zadarskom zaleđu trebala bi pružiti nedavno osnovana Turistička zajednica Ravni kotari koja pokriva područje šest općina i grada Benkovca", kazao je Longin, dok je općinski načelnik Marin Gulan dodao da je trenutno na području Galovca registrirano čak 35 kuća za odmor s tendencijom rasta. Gulan je govorio i o brojnim projektima koji su u provedbi, od kojih je financijski najveći izgradnja dječjeg vrtića.

„Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, a sredstva smo dobili opreko mjere 7.4.1 Europskog fonda za ruralni razvoj. Radovi su započeli prije dva mjeseca, a trajati će godinu dana, nakon čega slijedi opremanje“, najavio je Gulan istaknuvši dobru suradnju sa Zadarskom županijom i susjednim općinama koja se očituje u brojnim zajedničkim projektima poput izgradnje vatrogasnog doma u Debeljaku koji je realiziran u suradnji s općinom Sukošan, vrijednog oko 5,6 milijuna kuna.

„To je jedini projekt odobren za financiranje iz europskih fondova unutar sektora zajedničkih vatrogasnih domova na području naše županije. Treba svakako spomenuti da je u sklopu projekta IRENE u kojem je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a Zadarska županija partner, u Galovcu zamijenjeno oko 150 starih rasvjetnih tijela novim štedljivim žaruljama. Sanirali smo zgradu općine, napravili novi prostorni plan, a za nekoliko dana krećemo i s obnovom svih dječjih igrališta. U svim našim projektima važna nam je potpora mještana jer samo zajedništvom možemo stvoriti uvjete za kvalitetan život svih stanovnika“, poručio je Gulan.

Pročitano 1543 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA