Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Galovac: Krenula gradnja dječjeg vrtića

Posted On Ponedjeljak, 30 rujna 2019 11:38

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Galovcu je obilježen Dan općine i blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika te ravnokotarske općine. Proslavi su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta i brojni drugi uzvanici te mještani.

"Galovac je primjer male općine koja se bori s problemima koji su posljedica propusta iz prethodnih razdoblja, a koji još uvijek utječu na svakodnevicu. Stoga, mi u Županiji uvijek imamo razumijevanja i pružamo pomoć svim kvalitetnim aktivnostima lokalne samouprave čijim ostvarenjem će žiteljima biti pružena prilika za bolji i kvalitetniji život", poručio je između ostalog župan Longin naglasivši kako ga posebno veseli sve veći razvoj ruralnog turizma u zaleđu Zadarske županije pa tako i na području Općine Galovac.

"Blizina mora, a mirno okruženje, uz kvalitetnu lokalnu gastronomiju, dobar je recept za razvoj ruralnog turizma koji ima veliki potencijal, o čemu svjedoče i brojke koje rastu iz godine u godinu. Dodatan iskorak razvoju turizma u zadarskom zaleđu trebala bi pružiti nedavno osnovana Turistička zajednica Ravni kotari koja pokriva područje šest općina i grada Benkovca", kazao je Longin, dok je općinski načelnik Marin Gulan dodao da je trenutno na području Galovca registrirano čak 35 kuća za odmor s tendencijom rasta. Gulan je govorio i o brojnim projektima koji su u provedbi, od kojih je financijski najveći izgradnja dječjeg vrtića.

„Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, a sredstva smo dobili opreko mjere 7.4.1 Europskog fonda za ruralni razvoj. Radovi su započeli prije dva mjeseca, a trajati će godinu dana, nakon čega slijedi opremanje“, najavio je Gulan istaknuvši dobru suradnju sa Zadarskom županijom i susjednim općinama koja se očituje u brojnim zajedničkim projektima poput izgradnje vatrogasnog doma u Debeljaku koji je realiziran u suradnji s općinom Sukošan, vrijednog oko 5,6 milijuna kuna.

„To je jedini projekt odobren za financiranje iz europskih fondova unutar sektora zajedničkih vatrogasnih domova na području naše županije. Treba svakako spomenuti da je u sklopu projekta IRENE u kojem je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a Zadarska županija partner, u Galovcu zamijenjeno oko 150 starih rasvjetnih tijela novim štedljivim žaruljama. Sanirali smo zgradu općine, napravili novi prostorni plan, a za nekoliko dana krećemo i s obnovom svih dječjih igrališta. U svim našim projektima važna nam je potpora mještana jer samo zajedništvom možemo stvoriti uvjete za kvalitetan život svih stanovnika“, poručio je Gulan.

Pročitano 1103 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA