Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sigurnost je brend našeg turizma

Posted On Ponedjeljak, 16 rujna 2019 20:09

U anketama i istraživanjima turističkih tržišta kao kriterij za odabir destinacije za odmor, sigurnost zauzima visoko drugo mjesto, odmah iza prirodnih ljepota i atraktivnosti destinacije. Kako bi Hrvatska i dalje bila željena i sigurna turistička destinacija, sigurnosti treba pridavati odgovarajući značaj. Istaknuto je to na službenom zatvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone koji je protekla tri mjeseca bio stacioniran u Zadru, drugu godinu zaredom.

Dolaskom izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova predvođenog ministrom i potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem označen je kraj rada Stožera za ovu sezonu.

 „Već od sutra ćemo analizirati parametre kako bismo poduzeli dodatne mjere sljedeće sezone. Jedna od tih mjera bi mogla biti produženje rada ovog stožera. Ravnateljstvo policije, kao središnja razina, bilo je ova tri mjeseca u Zadru, predstavljeno kroz jednog od zamjenika ravnatelja policije. Zadar nije slučajno izabran kao sjedište stožera. Tu je smješten i nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka, ali gledano i s geografske strane, Zadar je smješten na sredini naše obale.  To je grad koji ima uzlaznu putanju u turizmu i drugim gospodarskim aktivnostima. Dovoljno je samo vidjeti rast prometa kojeg ove godine bilježe Zračna luka Zadar i Lučka uprava Zadar“, istaknuo je ministar Božinović koji je iskoristio priliku kako bi čestitao svima uključenima u projekt luke Gaženica na nagradi za Luku godine na Seatrade Europe sajmu u Hamburgu.

Hrvatska je i ove godine bila vrlo sigurna turistička destinacija. Tijekom ove sezone policija bilježi smanjenje broja poginulih i ozlijeđenih u prometu, manji broj požara, krađa te remećenja javnog reda i mira.

„Trend je pozitivan, u konačnici vidite da ove godine broj dolazaka u Hrvatsku je opet 5 posto veći što znači da se strani turisti opredjeljuju za Hrvatsku, a sigurnost u Hrvatskoj je sigurno jedan od elemenata koji utječe na njihovu odluku o odabiru destinacije“, dodao je Božinović.

Sezona na području naše županije prošla je bez većih incidenata i to je ono što nas veseli, istaknuo je župan Božidar Longin.

„Mi smo poželjno turističko odredište, između ostalog, zahvaljujući sigurnosti. Sigurnost je, više puta sam istaknuo, postala naš brend i ono čime se kao država možemo ponositi i zato zahvaljujem svima koji su svojim zalaganjem dali svoj doprinos tome“, poručio je Longin naglasivši važnost kvalitetne suradnje lokalne i regionalne samouprave s policijom.

„Mi ćemo se nastaviti truditi da naši policijski službenici imaju što bolje uvjete za rad, a jedan od primjera kvalitetne suradnje svakako je luka Gaženica, gdje će naša pomorska policija imati svoj novi dom. Zajedno s Gradom Zadrom pomogli smo pri preseljenju prve policijske postaje na novu lokaciju te se nadam da će djelatnici u novim prostorima imati još kvalitetnije radne uvjete“, dodao je župan Longin.

Pročitano 668 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA