Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Najava Festivala smokava

Posted On Petak, 30 kolovoza 2019 10:28

Zadarska županija i u 2019. godini organizira   „Festival smokava“ koji će se održati 6. i 7. rujna 2019.godine. Ova dvodnevna manifestacija održat će se  na dvije lokacije- na Trgu Petra Zoranića i u Muzeju antičkog stakla. U programu ovogodišnjeg festivala organiziran je stručni skup  na kojemu će predavanja imati najpoznatiji svjetski stručnjaci iz područja  uzgoja i prerade smokve. Time će se pružiti prilika našim proizvođačima da se upoznaju s najsuvremenijim trendovima u uzgoju i preradi smokve. Predavanja će održati prof. Moshe A. Flaishman; Fresh fig industry - Progress and challenges,  prof. Branka Levaj; Prerada smokava, prof. Željko Prgomet; Stanje i perspektive uzgoja smokva u RH.

Festival  smokava kroz dugi niz godina   prometnuo se u nezaobilazno događanje rujanskih dana u Zadru. Ove godine Festival  su prepoznali i neki gradovi i općine u Zadarskoj županiji koji su se aktivno uključili u festivalska događanja. Oni su tijekom proteklih dana  kroz različite manifestacije u Pakoštanima, Preku i Ninu ukazali na  vrijednost ove plemenite mediteranske voćke koja je othranila  mnoge generacije.  Središnji događaj odvijat će se 6. i 7. rujna 2019. godine   na Trgu pet bunara tijekom cijelog dana gdje će biti upriličen Sajam  smokava na kojem će sudjelovati desetak proizvođača koji u svojoj ponudi imaju različite delicije od smokava. U dva sajamska dana posjetitelji će imati priliku razgovarati,  probati i kupiti   delicije od smokava izravno od proizvođača, uživati u rakijama od smokava, džemovima i brojnim drugim proizvodima.

U petak, 6. rujna 2019. godine u Muzeju antičkog stakla sa početkom u 13,00 sati  održat će se središnji  događaj festivala- Gastro smokva na kojoj će se moći degustirati različite delicije od smokve te stručni skup na kojem će izlagati vodeći stručnjaci na polju uzgoja i prerade smokve s početkom u 15,00 sati.  

Pročitano 132 puta

Zadnje objave

rujna 16, 2019

Održani posljednji terenski treninzi u sklopu projekta PESCAR

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction koji je s provedbom započeo u srpnju…
rujna 11, 2019

U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar, 12. rujna 2019. – Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom…
rujna 09, 2019

Prvoga dana škole župan Longin u posjetio Gimnaziju Vladimira Nazora i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna

Župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića i pročelnice Ureda…
rujna 08, 2019

Župan učenicima: Vi ste budućnost naše Domovine

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima posjetit će u ponedjeljak, 9. rujna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA