Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Kreće izgradnja Centra za kreativne industrije na Relji

Posted On Utorak, 27 kolovoza 2019 08:15

U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije potpisani su ugovori o gradnji budućeg Centra za kreativne industrije u Zadru. Centar koji će se izgraditi na području Relje bit će opremljen kao specijalizirani poduzetnički inkubator za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnoj industriji.

Na 1562 kvadratna metra prostora smjestit će se dvanaest ureda, od kojih je sedam namijenjeno za najam poduzetnicima. Imat će tri opremljene sale za sastanke, coworking prostor, multimedijalnu dvoranu s audio i video sustavom te sustavom scenske rasvjete, tonski studio i opremu za terensko snimanje. Nositelj projekta vrijednog čak 24,4 milijuna kuna je županijska ustanova INOVAcija, a toga je iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno odobreno 19,9 milijuna kuna.

Župan Božidar Longin istaknuo je kako je ovo jedan od konkretnih primjera korištenja europskih sredstava za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti.

„Zadarska je županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala EU fondove. Krajnji cilj nam je potaknuti razvoj inovacija i digitalnog društva, kao i rast konkurentnosti, a sve to znači i stvaranje uvjeta za bolje investicijsko okruženje. U konačnici će, sasvim sigurno, ovaj projekt pozitivno utjecati i na rast zaposlenosti“, rekao je župan Longin dodajući kako je zadnjih godina broj zaposlenih u županiji porastao za deset tisuća, a krajem srpnja ove godine zabilježena je rekordna brojka od 62 tisuće zaposlenih.

„Ovaj će projekt zasigurno biti još jedan doprinos održivom društveno gospodarskom razvoju naše županije“, poručio je župan Longin.

Budući Centar bit će od velikog značaja za kreativnu industriju i potpora razvoju poduzetništva u Zadarskoj županiji, istaknula je ravnateljica INOVAcije Katarina Colić

„Sektor kreativne industrije Zadarska županija je prepoznala kao područje koji ima značajan potencijal za razvoj u našoj županiji. To je sektor kojem nedostaje prostor, oprema i ciljane edukacije te je upravo iz tog razloga i INOVAcija krenula u pripremu projekta. Centar za kreativnu industriju pružit će usluge najma poslovnog prostora i opreme za terensko snimanje, a u njemu će se održavati i specijalizirane edukacije na temu dizajna video igara, 3D animacije i grafičkog dizajna. Vjerujem da će u ovom prostoru mnogo mladih ljudi imati priliku usavršavati se i razvijati svoje ideje“, kazala je Colić dodavši kako je iz EU fondova povučeno 19,9 milijuna kuna, a Zadarska županija je za ovaj projekt od Ministarstva gospodarstva dobila dodatnih 1,9 milijuna kuna.

„Intenzitet ukupne potpore iznosi 90 posto što je izvanredan rezultat u odnosnu na uložena vlastita sredstva“, kazala je ravnateljica Colić dodajući kako su krajnji korisnici centra mikro, mali i srednji poduzetnici u IT industriji, te nezaposleni, studenti i učenici.

Na predstavljanju projekta potpisani su i ugovori s predstavnikom izvođača radova gradnje, Tomislavom Andabakom, ovlaštenim zastupnikom Sitolora d.o.o iz Slavonskog broda, te direktorom tvrtke koja će izvoditi stručni nadzor gradnje, Granda projekt d.o.o. iz Zagreba, Ivanom Brajkovićem.

Radovi na gradilištu kreću već početkom rujna, a plan je otvoriti centar u rujnu 2020. godine.

Nositelj projekta “Centar za kreativnu industriju” je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, a partner joj je Zadarska županija. Suradnici na projektu su Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Pročitano 1913 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA