Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Zemunik Donji

Posted On Četvrtak, 22 kolovoza 2019 14:22

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Zemuniku Donjem obilježen je Dan općine i nadolazeći blagdan Kraljice mira – Kraljice Hrvata.

Svečanosti je nazočio velik broj gostiju, između ostalih župan Božidar Longin sa zamjenicima Šimom Mršićem i Šimom Vickovićem, saborska zastupnica Grozdana Perić, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, ravnatelji županijskih ustanova te brojni načelnici susjednih općina.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Josip Krnčević, da bi potom o razvojnim projektima govorio načelnik Ivica Šarić koji je najavio da bi kroz narednih pola godine trebao biti dovršen jedan od ključnih infrastrukturnih zahvata za općinu, podvožnjak ispod piste zračne luke u Zemuniku, ukupne vrijednosti 26 milijuna kuna bez PDV-a.

Šarić je ponosno istaknuo da u Zemuniku nemaju demografskih problema, već se iz godine u godinu povećava broj djece u toj ravnokotarskoj općini.

Župan Zadarske županije Božidar Longin naglasio je da je Zemunik primjer jedne uspješne općine koja ima kvalitetnu infrastrukturu, a uz svoju glavnu gospodarsku granu poljoprivredu, posljednjih godina napravila je znatan napredak u turizmu.

"Ruralni turizam ima puno potencijala, a dodatan iskorak trebala bi mu osigurati nedavno osnovana Turistička zajednica Ravni kotari, koja u svom djelokrugu pokriva i područje vaše općine. Vjerujem da je ovo početak jedne nove, pozitivne priče za čitave Ravne kotare koji imaju priliku iskoristiti svoje potencijale te postati prepoznatljiva turistička destinacija poznata pod zajedničkim imenom i brendom", poručio je župan Longin.

Kroz razvoj ruralnog turizma trebao bi se dodatno potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj, u prvom redu poljoprivrede, koja je na području Ravnih kotara i dalje najvažnija gospodarska grana. Za podizanje razine konkurentnosti naših poljoprivrednika ključan je faktor edukacija, stoga je Županija pokrenula projekt izgradnje Poljoprivredno-edukacijskog centra u Zemuniku u kojem bi poljoprivrednici trebali dobiti svu potrebnu pomoć u upoznavanju sa stručnim elementima i novim tehnologijama.

„Na tom projektu već duže vrijeme rade naše stručne službe. Završena je izrada idejnog projekta, ishodovana je lokacijska dozvola, a Ministarstvo državne imovine nam je darovalo zemljište ukupne površine 27 tisuća m2, vrijedno 3,5 milijuna kuna. Tijekom ove godine planiramo završiti izradu projektne dokumentacije te očekujemo da ćemo već sljedeće godine započeti s izgradnjom centra, čija se cjelokupna vrijednost procjenjuje na 7 milijuna kuna“, najavio je župan Longin.

Pročitano 2147 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA