Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije

Posted On Petak, 02 kolovoza 2019 13:39

U petak, 2. kolovoza, župan Božidar Longin i načelnik Policijske uprave Anton Dražina sa suradnicima, u Domu županije primili su u posjet šestoricu stranih policijskih službenika iz NR Kine, Poljske i Mađarske u pratnji hrvatskih policijskih službenika.

Policijski posao tijekom turističke sezone nije jednostavan stoga prisustvo stranih policijskih službenika, u multikulturalnoj sredini kao što je Zadar, olakšava kontakt turistima i stvara osjećaj sigurne sredine. Želim vam ugodan boravak u našem gradu te zajedničkim snagama učinimo policijski posao tijekom ljetne sezone u Zadarskoj županiji što lakšim i manje opsežnim. – rekao je župan Božidar Longin. 

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. U okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, koji je 2006. godine pokrenut upravo iz Zadra, započela je suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone. – naveo je načelnik Policijske uprave Zadarske Anton Dražina.

Strani policijski službenici službu izvršavaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. U Policijskoj upravi Zadarskoj u projektu sudjeluju policijski službenici iz NR Kine, Poljske i Mađarske.

Od početka provedbe, broj stranih policijskih organizacija koje sudjeluju u projektu kontinuirano se povećavao, a do 2019. godine u projekt „Sigurna turistička sezona“ uključilo se ukupno 19 zemalja odnosno 21 policijska organizacija.

Pročitano 486 puta

Zadnje objave

veljače 26, 2020

NAJAVA 16. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

16. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. ožujka (utorak)…
veljače 25, 2020

NAJAVA 22. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

22. sjednica Kolegija župana održat će se dana 26. veljače (srijeda) 2020. godine u 9,00…
veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA