Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Pakoštane

Posted On Četvrtak, 01 kolovoza 2019 12:37

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim programom obilježen je Dan Općine Pakoštane i 26. obljetnica njezina utemeljenja.

Svečanoj sjednici u Maškovića hanu nazočili su izaslanik predsjednice RH Ante Deur, saborski zastupnici Grozdana Perić i Miro Kovač, zamjenici župana Zadarske županije Šime Mršić i Šime Vicković te brojni drugi gosti i uglednici.

Općinski načelnik Milivoj Kurtov naglasio je kako su brojni infrastrukturni projekti na području cijele općine realizirani zahvaljujući kontinuitetu upravljanja općinom, kao i dobrom suradnjom sa Zadarskom županijom i njezinim ustanovama - Županijskom lučkom upravom i Županijskom upravom za ceste.

„Puno toga se napravilo, a zajedničkim snagama realizirat ćemo i nove projekte na dobrobit svih naših mještana“, kazao je Kurtov.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je da županija ulaže u brojne infrastrukturne projekte, između ostalog i u navodnjavanje zaleđa koje je ključno za razvoj poljoprivrede. Uz aktualne radove na izgradnji sustava navodnjavanja Baštica 2 - Smilčić i Lišansko polje vrijedne 50 milijuna kuna, u pripremi su i novi projekti.

„Projekt Sustava navodnjavanja Vransko polje - 1. faza u fazi je čekanja lokacijske dozvole. Izrađen je i predan idejni projekt, a ugovorene su i studije izvodljivosti. Ovaj će sustav obuhvatiti površinu od 1625 hektara, a procijenjena je vrijednost projekta 250 milijuna kuna. Kao i dosadašnje sustave navodnjavanja Baštica 1. i 2. faza te Lišansko polje, izgradnju ćemo u najvećoj mjeri financirati europskim sredstvima“, najavio je Mršić.

Uz brojne projekte koje provodi Županijska lučka uprava poput sanacije obale i postojećeg lukobrana u mjesnoj luci Pakoštane, izrade projektne dokumentacije za uređenje i dogradnju mjesne luke Vrgada i uređenje pristana u luci Dugovača, zamjenik župana posebno je naglasio značajna ulaganja u školstvo.

„Ponosni smo zbog investicija u uređenje područnih škola u Vrani i Dragama koje su omogućile održavanje nastave u jednoj smjeni. Naša misija je ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost ove općine, naše županije i naše Hrvatske upravo na njima“, naglasio je Mršić i otkrio da je Zadarska županija tijekom prošle godine isplatila naknade za 45 beba u općini Pakoštane, što je pokazatelj da ovaj kraj ne treba brinuti za budućnost.

Nagrada Općine Pakoštane dodijeljena je Brdsko-biciklističkom klubu Pakoštane dok su općinska priznanja dobili Matia Čirjak iz Vrane, Vedrana Vulin iz Pakoštana, Tino Juričin iz Pakoštana te Danica i Zdravko Ambrožić iz Slovenije koji punih 60 godina ljetuju u Pakoštanima.

Pročitano 1856 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA