Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počinje 21. PagArtFestival

Posted On Četvrtak, 01 kolovoza 2019 08:49

U Starome Gradu u Pagu večeras počinje PagArtFestival koji kreće u svoje treće desetljeće, u znaku otkrivanja novih koncertnih lokacija, s posebnim naglaskom na spoj umjetnosti i prirode te suživot gospodarstva i kulture. Od 1. do 17. kolovoza glazbenici iz Hrvatske, Francuske, Albanije, Rusije i Crne Gore nastupat će među ruševinama srednjevjekovnoga Grada Paga, u skladištu sitne soli Solane Pag, renesansnoj crkvi sv. Frane u Pagu, na turističkom brodu Festini na samome moru, a u ponovo otvorenoj gradskoj kuli Skrivanat udružit će se muzika i misli.

PagArtFestival započinje večeras,  1. kolovoza nastupom Zorana Dukića.

Zoran Dukić jedan je od najboljih gitarista našeg vremena; ostat će zabilježen u povijesti ne samo kao najnagrađivaniji sudionik gitarističkih natjecanja, nego kao aktivni kreator  kompletne klasično-gitarističke domene, i jedan od najznačajnijih pedagoga.

O njegovim izvedbama zapisano je, među ostalim: “žičani genije iz Zagreba pokazao je podjednako tehničku briljantnost i osjećajnost… s umjetničkim potencijalom i izražajnošću života samog… To je muzičar, ne gitarist.” (Kölnische Rundschau, Njemačka). S nestrpljenjem očekujemo njegove koncerte u Starom gradu Pagu, u četvrtak, i u Domu kulture u Kolanu, u petak, 2. kolovoza, s početkom u 21h. Na programu su djela Bacha, Piazzolle, Malatsa, Papandopula, Barriosa i Tadića.

     

Festival PagArtFestival sufinancira i Zadarska županija.

Pročitano 169 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2019

Promocija Zadarske županije i projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. na 13. Međunarodnom ribarskom sajmu - CROFISH u Poreču

Na ovogodišnjem 13. međunarodnom sajmu ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog…
studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA