Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novouređene sobe u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu - početak razvoja zdravstvenog turizma

Posted On Srijeda, 03 srpnja 2019 14:26

U Specijalnog bolnici za ortopediju u Biogradu danas je otvoreno 5 novouređenih soba iz nadstandarda zdravstvene zaštite u kojima će moći boraviti pokretljiviji pacijenti uz određenu nadoplatu. Riječ je o modernim sobama opremljenim tv-om i internetom te mogučnošću boravka pratnje pacijenta.

„Opremanje ovih 5 jedinica smatramo začetkom zdravstvenog turizma. Tu  uz nadoplatu mogu boraviti  osiguranici, a smisao ulaganja je razvoj bolnice, razvoj zdravstvenog turizma i  dugoročna financijska održivost. Sobe su namijenjene pacijentima koji su pokretljiviji i traže visoki standard zdravstvene skrbi, budući da je kadar angažiran u ostalim odjelima, ovdje možemo izdvojiti manji dio kadra. Ovdje može doći svaki korisnik zdravstvene zaštite uz nadoplatu koja je  495 kn po danu. Postoji i mogućnost korištenja posebne prehrane uz nadoplatu, ali i   boravka pratnje pacijenta ukoliko zdravstveno stanje pacijenta to traži.“, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za ortopediju Biograd Andrija Marcelić i dodao kako je  vrijednost investicije bez PDV-a  oko milijun kuna.

Zamjenik župana Šime Mršić istaknuo je kako Zadarska županija kao osnivač kontinuirano  ulaže u svoje zdravstvene ustanove pa tako i u Specijalnu  bolnicu za ortopediju Biograd na moru koja ima svoju tradiciju dugu preko 80 godina koja je u ratnom periodu bila  i ratna bolnica pa ima preveliki značaj za cijelu županiju, za Grad  Biograd i okolne općine.

„Županija stalno ulaže u Ortopedsku bolnicu, tako je bilo u prošlosti, a tako će biti i  u budućnosti. Ovo je početak zdravstvenog turizma, kao što znate idejni projekt za zdravstveni centar je napravljen, međutim nitko se nije javio na natječaj. Siguran sam da će u budućnosti morati doći do nekih modifikacija tog projekta kako bi došlo do realizacije.“ , rekao je Šime Mršić i demantirao nedavne medijske napise o gašenju specijalne bolnice  i prodaji zemljišta.

Predsjednik upravnog vijeća ortopedske bolnice i gradonačelnik Grada Biograda Iva Knez također je naglasio kako je uređenjem novih 5 soba započeo  razvoj zdravstvenog turizma, ali i da postoje i  drugi projekti poput uređenja   barokomore. Na novinarski upit oko postojećeg duga bolnice Knez je rekao:  „Neosporno je da u cijeloj Hrvatskoj  sustav zdravstva ne funkcionira, sve bolnice su u dugovima, no taj problem ne može riješiti ni ravnatelj ni župan, nego  jedino Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zdravlja“.

Prije obilaska novouređenih soba, ravnatelj Marcelić upoznao je nazočne i sa radom Odjela za fizikalnu terapiju.

Pročitano 260 puta

Zadnje objave

studenoga 08, 2019

Povećan iznos potpora za novorođenu djecu

Iz Zadarske županije opet stižu pozitivne vijesti. Naime, izmjenama i dopunama proračuna…
studenoga 07, 2019

OTVORENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA SV. FILIP I JAKOV

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov, 7. studenog 2019., održano je svečanootvorenje…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA