Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu.

Posted On Ponedjeljak, 01 srpnja 2019 12:10

Župan Božidar Longin i predstavnik tvrtke Jukić Dam d.o.o. Tomislav Pupić Bakrač potpisali su u ponedjeljak  1. srpnja 2019. godine u Maloj vijećnici  Doma Zadarske  županije   Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu. Projekt ukupne vrijednosti 3,75 milijuna kuna, Zadarska županija kao osnivač škole, prijavila je na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a nakon provedenog javnog poziva, odobren  je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna. Ovo je četvrta škola u Zadarskoj županiji u kojoj će se izvoditi radovi na energetskoj obnovi.

„Veseli me da smo danas ovdje kako bismo svjedočili početku ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove školskih zgrada, u školama kojima je Zadarska županija osnivač.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da  Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika, prije svega jer  je skrb o  najmlađima jedna od najvažnijih zadaća Zadarske županije.

„Stava smo da je ulaganje u obrazovanje - najisplativije ulaganje, jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti.  Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što jest u našoj mogućnosti – ulažemo u infrastrukturu, u opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda.“, istaknuo je župan Longin dodajući kako je  energetska obnova školskih zgrada  važna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz EU fondova.

Školska zgrada u Pagu je dovršena, obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora je u tijeku, a prije nekoliko tjedana potpisali smo ugovor o energetskoj obnovi školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji. 

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962. godine, a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. godine.

Sastoji se od prizemlja i dva kata, a predloženim mjerama energetske učinkovitosti i radovima koji će uslijediti energetski razred zgrade škole bit će poboljšan sa E na B.

Ravnateljica OŠ Nikole Tesle u Gračacu Slavica Miočić zahvalila je Zadarskoj županiji koja je prepoznala i prijavila projekt te razvojnoj agenciji ZADRA NOVA koja je projekt pripremila i pomaže u njegovoj provedbi. Istaknula je kako će se energetskom obnovom ostvariti znatne uštede te da će se tim uštedama  moći ulagati u edukcije i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je trenutačno 565 . Rok za dovršetak radova je 120 dana.

Na današnjem potpisivanju ugovora nazočni su bili zamjenik župana Šime Vicković, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić, ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović-Vuković, načelnica općine Gračac Nataša Turbić i pročelnica jedinstvenog upravnog odjela te općine  Bojana Fumić.

Pročitano 1462 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA