Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu.

Posted On Ponedjeljak, 01 srpnja 2019 12:10

Župan Božidar Longin i predstavnik tvrtke Jukić Dam d.o.o. Tomislav Pupić Bakrač potpisali su u ponedjeljak  1. srpnja 2019. godine u Maloj vijećnici  Doma Zadarske  županije   Ugovor za izvođenje radova na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Nikole Tesle u Gračacu. Projekt ukupne vrijednosti 3,75 milijuna kuna, Zadarska županija kao osnivač škole, prijavila je na otvoreni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, a nakon provedenog javnog poziva, odobren  je iznos od bespovratnih 1,35 milijuna kuna. Ovo je četvrta škola u Zadarskoj županiji u kojoj će se izvoditi radovi na energetskoj obnovi.

„Veseli me da smo danas ovdje kako bismo svjedočili početku ostvarenja još jednog od ukupno četiri projekta energetske obnove školskih zgrada, u školama kojima je Zadarska županija osnivač.“, rekao je župan Božidar Longin i dodao da  Zadarska županija intenzivno radi na stvaranju jednakih uvjeta za školovanje svih naših učenika, prije svega jer  je skrb o  najmlađima jedna od najvažnijih zadaća Zadarske županije.

„Stava smo da je ulaganje u obrazovanje - najisplativije ulaganje, jer znanje je jedini kapital koji se ne može otuđiti.  Na nastavni program ne možemo utjecati, pa stoga činimo ono što jest u našoj mogućnosti – ulažemo u infrastrukturu, u opremu, sufinanciramo aktivnosti iznad standarda.“, istaknuo je župan Longin dodajući kako je  energetska obnova školskih zgrada  važna aktivnost, osobito zato što se 35% sredstava ostvaruje iz EU fondova.

Školska zgrada u Pagu je dovršena, obnova zgrade gimnazija u Perivoju Vladimira Nazora je u tijeku, a prije nekoliko tjedana potpisali smo ugovor o energetskoj obnovi školske zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji. 

Osnovna škola u Gračacu, najvećoj općini u Hrvatskoj, građena je u dvije faze od 1962. godine, a nakon razaranja u Domovinskom ratu obnovljena je i otvorena 2003. godine.

Sastoji se od prizemlja i dva kata, a predloženim mjerama energetske učinkovitosti i radovima koji će uslijediti energetski razred zgrade škole bit će poboljšan sa E na B.

Ravnateljica OŠ Nikole Tesle u Gračacu Slavica Miočić zahvalila je Zadarskoj županiji koja je prepoznala i prijavila projekt te razvojnoj agenciji ZADRA NOVA koja je projekt pripremila i pomaže u njegovoj provedbi. Istaknula je kako će se energetskom obnovom ostvariti znatne uštede te da će se tim uštedama  moći ulagati u edukcije i obrazovanje nastavnog osoblja, ali i učenika kojih je trenutačno 565 . Rok za dovršetak radova je 120 dana.

Na današnjem potpisivanju ugovora nazočni su bili zamjenik župana Šime Vicković, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić, ravnateljica ZADRE NOVE Marina Dujmović-Vuković, načelnica općine Gračac Nataša Turbić i pročelnica jedinstvenog upravnog odjela te općine  Bojana Fumić.

Pročitano 590 puta

Zadnje objave

veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA