Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Sigurnost je hrvatski brend koji raste svake godine

Posted On Utorak, 18 lipnja 2019 15:27

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u Zadru Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke 2019 te. Predstavljen mu je Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka Zadar,  a on je izrazio zadovoljstvo sigurnosnom provedbom u prošloj godini otkada ovaj sustav radi.

Na današnjem otvaranju Stožera u ime Zadarske župnije nazočan je bio zamjenik župana Šime Mršić.

U godinu dana U Ministarstvu su shvatili kako je opravdanost postojanja Stožera velika obzirom da je koordinacija mnogobrojnih službi sa policijom urodila plodom te učinila prvu sezonu 2018. godinu sigurnom, a Hrvatsku zemljom za opušteno odmaranje. Da ništa ne prepušaju slučaju brinu se za web - om članovi Stožera zaduženi za praćenje svih događaja u resoru i to 24 sata na dan. Nadziru cijelu obalu. Ivica Špoljarić;

" U svakom trenutku znamo gdje je koja ophodnja, koordiniramo njihopv rad i u slučaju hitnosti šaljemo obavijesti".

Kada bi bilo idealno stanje na terenu ne bi trebao Stožer pa zato je i prošle godine u prvom izdanju zabilježeno najviših problema iz domene:

" ..prekršaja i kaznenih djela gdje se strani državljani bilježe kao počinitelji ali i žrtve, zatim iz prometa gdje isto tako ima prijestupa razne vrste a zabilježeno je i kršanje javnog reda i mira" kaže Stožerovac Andrija Ostović.

Na kraju predstavljanja statistike za prošlu godinu te Nacionalnog pomorskog centra za prikupljenje podataka, ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo sigurnosnom ljetnom turističkom slikom hrvatske obale tvrdeći da sustav nema praznog hoda:

" Kooridnacija mnogobrojnih službi, agencija i sinergija policije te ostalih resora učinila je ljetovanje na obali sigurnim a sigurnost hrvatskim brendom."

Cijeli sustav počiva na lancu službi agencija institucija iz raznih domena,od hitne pomoći i vatrogasaca preko pomorske policije do usluga iz domene poljoprivrede. Koordinacija je 2018.-te dala vrlo dobre rezultate, nema razloga da se uspjeh ne ponovi i ove.

Izvor: Radio Zadar

Pročitano 1287 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA