Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Fotografije natječaja „Volim svoju županiju“ donirane Općoj bolnici Zadar

Posted On Petak, 14 lipnja 2019 16:04

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ već četiri godine priča priču o ljepotama Lijepe Naše, a postav putujuće izložbe po prvi puta doniran je jednoj ustanovi.

Posljednje tri godine građani Zadarske županije najaktivnije sudjeluju u foto natječaju „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija. S ciljem povezivanja svih dijelova Lijepe Naše i poticanja sugrađana na razmišljanje o posebnostima različitih kutaka Republike Hrvatske, najbolje fotografije iz svih županija svake godine čine postav putujuće izložbe koja je do sada obišla preko 1000 kilometara -  od Osijeka sve do Dubrovnika.

Prošlogodišnji postav, u čijem se sastavu nalaze dvije fotografije iz Zadarske županije – autorice Danijele Pedišić i autora Ivana Knezovića, danas je doniran novoj zgradi poliklinike Opće bolnice Zadar. Fotografije su ravnatelju Željku Čulini uručili predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te zadarski župan Božidar Login.

„Ove smo godine donijeli odluku da postav izložbe svake godine po završetku „turneje“, doniramo jednoj od županijskih ustanova. S obzirom na to da je jedna od pobjedničkih fotografija prošlogodišnjeg postava upravo iz Zadarske županije, molili smo Županiju da nam predloži ustanovu na čijim bi zidovima one mogle nastaviti pričati priču o našoj prekrasnoj zemlji. Gledajući kako se uklapaju u prostor, mogu samo reći da je ova bolnica odličan odabir“, rekao je Pauk ističući da je ideja o donaciji došla iz želje da se pacijentima što je više moguće uljepša boravak u bolnici.

Župan Zadarske županije Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo radom zadarske Opće bolnice: „Svim djelatnicima želim zahvaliti na trudu i brizi o pacijentima. Mi ne možemo pomoći u tom, težem dijelu brige oko pacijenata, ali možemo na ove zidove prenijeti priču o našoj prekrasnoj zemlji - zemlji koja ima i more, i ravnicu, i planine, ali prije svega ljude koji ju čine takvom kakva jest “. Ravnatelj Čulina ističe da kroz zadarsku bolnicu svaki dan prođe tisuće pacijenata zbog čega je važno da im boravak u tom prostoru bude što ugodniji.

Podsjećamo, u svibnju ove godine završio je četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“, a putujuća izložba otvorena je u Šibeniku. Galeriju ovogodišnjih najboljih fotografije možete pogledati OVDJE.

Pročitano 1084 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA