Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan grada Benkovca

Posted On Utorak, 11 lipnja 2019 15:32

Tradicionalno na Kaštel Benkoviću u Benkovcu, svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je u utorak, 11. lipnja 2019.  Dan Grada Benkovca i blagdan njegovog zaštitnika svetog Ante.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Borisa Ercega koji je čestitao laureatima i kazao kako bi upravo oni trebali biti uzor i poticaj ostalima, o učinjenom u proteklom razdoblju te planovima za naredno razdoblje govorio je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

„Pred gradom Benkovcem je jedno veliko razvojno razdoblje, možda kao nikad prije u njegovoj povijesti“,  kazao je  Bulić dodajući  kako je niz projekata vrijednih 200 milijuna kuna jamstvo  budućeg uspješnog razvoja Benkovca. „Velik dio projekata financira se iz europskih strukturnih i investicijskih fondova kojim  želimo postići nekoliko ciljeva, a to su smanjenje socijalne nejednakosti, isključenosti, siromaštva, i depopulacije, poboljšanje infrastrukture, jačati ulogu grada kao središta društvenog i kulturnog života Bukovice i Ravnih kotara“,  rekao  je benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić. Rekonstrukcija stare gradske jezgre, projekt benkovačkog sajma, Doma kulture, turističke tematske rute, samo su neki od brojnih projekata koji će se sljedećih godina realizirati na području Benkovca.  

Izgradnja vodovoda i odvodnje ključni su preduvjeti razvoja, istaknuo je župan Zadarske županije Božidar Longin. 

„Iz tog razloga, kao što je gradonačelnik spomenuo,  zajedno s Gradom Benkovcem, ali i s još 12 općina i gradova, radimo na projektu stoljeća – 'Aglomeraciji Novigradsko i Karinsko more – Podvelebitski kanal', i taj će projekt biti u najvećoj mjeri  financiran europskim sredstvima. Mi smo formirali projektni tim i krenulo se na izradu projektne dokumentacije. Nadam da ćemo u idućih nekoliko mjeseci napraviti one prve korake i znat ćemo financijske okvire.“, rekao je župan Longin.

Spomenuo je i  2. fazu izgradnje sustava za navodnjavanje Baštica, ukupne vrijednosti oko 17 milijuna kuna, čiji se završetak, kako je rekao  očekuje koncem godine. Pokrivena je površina od 160 hektara, a očekuje se 40-ak korisnika. „Premda je ovo tradicionalno poljoprivredni kraj, ulaže se intenzivno u razvoj ruralnog turizma, koji je doživio veliki iskorak u posljednjih nekoliko godina.

Razvoj mora biti održiv i zato je posebno važno istaknuti da ne možemo očekivati visoku razinu turizma ukoliko ne sačuvamo čist okoliš.“, dodao je župan Longin.

Povodom dana grada dodijeljena su i priznanja-  nagrada za životno djelo Vlatku Gulinu, klapskom pjevaču i kulturnom radniku, godišnje nagrade - rukometnom klubu Benkovac, i fotografu i pjesniku Branku Antunoviću, te pukovniku Radojku Bakoviću i Udruzi hrvatskih civilnih stradalnika domovinskog rata Zadarske županije za doprinos u Domovinskom ratu i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

Pročitano 414 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA