Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Bibinje

Posted On Četvrtak, 02 svibnja 2019 17:39

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Bibinje. Među brojnim uzvanicima nazočni su bili i izaslanik predsjednika Vlade RH župan Božidar Longin i izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić. Nakon uvodnog obraćanja domaćina, predsjednika općinskog vijeća Ivana Šimunića, o učinjenom u proteklom razdoblju govorio je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija.

U svom govoru, župan Božidar Longin istaknuo je kako  je pred  Zadarskom županijom novi  razvojni uzlet.

„Strateški izgrađujemo svoj prepoznatljivi turistički proizvod, koji se postupno nadopunjuje turizmom u zaleđu i udaljenim krajevima županije.   Bibinje su idealan primjer ugodne sredine koja nudi čisti okoliš te idealan spoj atraktivne obale i mora, pa se logičnim nameće da je baš turizam grana na kojoj se temelji ovdašnje gospodarstvo. Kako bi se turizam i dalje razvijao, svakako je potrebno i dalje ulagati u poboljšanje ponude i podizanje kvalitete, na čemu vaša lokalna samouprava godinama uporno i vrijedno radi.  Često to ističem, pa ću ponoviti i sada – nema ozbiljnog turizma bez riješenog pitanja odvodnje i vodovoda.“, rekao je župan i dodao da je to jedan od najvažnijih zadataka koji  je  sebi  postavio u ovom mandatu te kako pozorno  prati sve aktivnosti koje  općina provodi u projektu Aglomeracija Bibinje – Sukošan.  „Stojim im maksimalno na raspolaganju i kao član Upravnog vijeća Hrvatskih voda te vjerujem da ćemo tijekom ove godine taj ugovor i potpisati“, rekao je Longin ističući da se  u Zadarskoj županiji trenutno provode  brojni  infrastrukturni projekti, vrijedni više od milijardu i pol kuna, a s ovima koji su u završnoj fazi pripreme taj će se iznos višestruko premašiti.

„Još jedan veliki projekt za našu županiju nedavno je otvoren – riječ je naravno o putničkom terminalu Luke Gaženica, s kojim će naš turizam dobiti još jedan značajan vjetar u leđa.  S razvojem teretnog prometa u Gaženici, očekujemo i modernizaciju željeznice, a naravno da je vama u Bibinjama, ali i nama u županiji posebno stalo da izmjestimo prugu iz mjesta. Na tome već radimo u suradnji s našim prijateljima u ministarstvu prometa, ali i kroz Prometni masterplan županije koji je upravo u izradi.“, istaknuo je u svom govoru župan Božidar Longin koji je danas bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te čestitao svim Bibinjcima njihov dan Općine.

Najzaslužnijima u protekloj godini podijeljene su  zahvalnice i priznanja- učenicima Osnovne škole Stjepana Radića Bibinje koji su se istaknuli sjajnim rezultatima: Laura Karaban – učenica 5. razreda, Ivan Gverić – učenik 6. razreda, Luka Bralić – učenik 7. razreda,  Bartol Lukić – učenik 7. razreda,  i Stanko Sikirić – učenik 8. Razreda.

Općina Bibinje priznanje je  uručila  Anti Šimuniću i njegovim prijateljima. Zahvala je ovo na njihovom nesebičnom i humanom doprinosu u obilježavanju obljetnice  Oluje u Bibinjama, ali i primjeru drugima kako se odricanjem, zajedništvom i humanošću može postići plemeniti cilj.

Nagrada  za životno djelo posthumno je dodijeljena  monsinjoru  Pavi   Keri, za znanstvena i kulturna ostvarenja, kojima je zadužio hrvatsku kulturnu i akademsku javnost.

Pročitano 2647 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA