Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor sa izvođačem radova za izgradnju Dnevne bolnice

Posted On Utorak, 30 travnja 2019 13:05

 U Općoj  bolnici Zadar, u utorak, 30. travnja 2019. godine  potpisan je Ugovor za izvođenje radova na projektu ‘Rušenje postojeće zgrade i izgradnji zgrade Dnevnih bolnica odjela za pulmologiju, odjela za onkologiju, odjela za infektologiju i odjela za dermatologiju, te adaptacije dnevne bolnice Službe za kirurgiju’. Potpisivanje ugovora za rušenje i izgradnju predstavlja početak druge i ujedno najznačajnije faze provedbe projekta Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju za koji je Općoj bolnici Zadar, u okviru Poziva za Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama.  Za ovaj projekt ukupno je odobreno 49.999.865,00 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„ Projektom se želi postići reorganizacija pružanja bolesničke zdravstvene zaštite uz jačanje dnevne bolnice i smanjenje akutnih  stacioniranih kapaciteta, oslobađanje  odgovarajućih kapaciteta za produljeno liječenje bolesnika i palijativnu skrb Opće bolnice Zadar te omogućiti prelazak s akutne bolničke skrbi  na dnevne bolnice što je ujedno i jedan od glavnih ciljeva Nacionalnog plana za razvoj kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj. Dnevne bolnice omogućuju suvremen , ekonomičan, kvalitetan i multidisciplinaran način liječenja koji znatno utječe na povećanje zadovoljstva bolesnika i podizanje razine kvalitete zdravstvene zaštite“, rekao je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

Župan Božidar Longin čestitao je na dobrom projektu ističući kako će realizacijom projekta biti bolja zdravstvena usluga, a troškovi manji. „Zahvaljujem ravnatelju i cijelom osoblju bolnice koji su proveli ovaj postupak koji nije bio jednostavan, čestitam i izvođaču te se nadam da će sve biti gotovo u zadanim rokovima“, rekao je župan Longin.

Realizacijom Projekta očekuje se da će se skratiti prosječna duljina boravka u bolnicama, smanjiti broj prijema, povećati produktivnost bolnice, protočnost pacijenata, podignuti razina kvalitete zdravstvene zaštite, skratiti liste čekanja, smanjiti broj bolovanja i poboljšati uvjeti i kvaliteta rada.

Slovenska tvrtka Solida d. o. o. ima rok od 16 mjeseci od uvođenja u posao za obavljanje građevinskih radova.  

Pročitano 1301 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA