Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Svečano obilježen Dan Općine Gračac

Posted On Ponedjeljak, 29 travnja 2019 20:11

U Gračacu je svečano obilježen Dan općine i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja. Tim je povodom u novoj multimedijalnoj dvorani Kulturno informativnog centra Napredak održana Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj je prisustvovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić u svojem je obraćanju najavila da se u Gračacu provode brojni projekti, uglavnom uz znatnu pomoć sredstava europskih i nacionalnih fondova te Zadarske županije.

„Krenuli smo s radovima na pročistačima, radimo na projektu reciklažnog dvorišta, a uz javne radove pokrenuli smo i brojne druge projekte na kojima se radi, među kojima sanacije nerazvrstanih cesta, ugrađivanje telemetrije u Vodovod te širenje mreže javne rasvjete“, rekla je načelnica Turbić.

Gračac je površinom najveća općina u Zadarskoj županiji, koja se smjestila u drugoj povijesnoj pokrajini, u Lici, a posebna je i po činjenici da je na čelu te općine jedina načelnica u Županiji, poručio je župan Longin. 

„Najveći razvojni potencijal ovoga kraja jesu prirodne ljepote i čist okoliš, a u takvom okolišu najbolju razvojnu perspektivu imaju ekološka proizvodnja i ruralni turizam. Vjerujemo da će na porast gostiju utjecati i ostvarenje projekta Centar izvrsnosti Cerovačke špilje – održivo upravljanje prirodnom baštinom i krškim podzemljem, koji je odobren je za financiranje u sklopu poziva Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode“, rekao je župan Longin podsjetivši da je nositelj projekta Javna ustanova park prirode Velebit, a partneri na projektu su Zadarska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Natura Jadera i Zagrebački speleološki savez. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 68 milijuna kuna, od toga bespovratna sredstva na razini projekta iznose 53 milijuna kuna.

„Zadarska županija će kroz aktivnosti promidžbe prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje dodatnog broja posjetitelja“, kazao je župan.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u Gračacu bila izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, kazala je kako je Gračac dobar primjer proaktivne općine s kvalitetnim projektima.

 „Na području Općine Gračac je do sada ugovoreno 56 milijuna kuna vrijednih EU projekata, a nastavljamo ulagati i dalje. Vrlo je važan partnerski odnos općina i gradova sa županijama i ministarstvima jer je to konkretna mjera podrške razvojnim projektima i doprinos jačanju ravnomjernog regionalnog razvoja“, zaključila je ministrica Žalac.

Pročitano 2206 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA