Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji darovane tri državne nekretnine, uskoro još dvije

Posted On Utorak, 23 travnja 2019 17:55

Ministar državne imovine Goran Marić i župan Zadarske županije Božidar Longin potpisali su u Domu Zadarske županije tri darovna ugovora ukupne vrijednosti od 12 milijuna kuna, za zemljišta na Bokanjcu i u Zemuniku te za zgradu u vojarni Stjepana Radića.

Prvim ugovorom vrijednosti 6,7 milijuna kuna, Ministarstvo državne imovine prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji dio bivše vojarne Stjepana Radića za potrebe smještaja županijskih odjela i ustanova. Drugim ugovorom, Republika Hrvatska prenosi u vlasništvo Zadarskoj županiji zemljište ukupne površine 27 512 četvorna metra u Zemuniku, vrijednog 3,5 milijuna kuna, za izgradnju Poljoprivredno-edukacijskog centra. Trećim ugovorom daruje se zemljište na Bokanjcu  za potrebu izgradnje skloništa za životinje vrijedno 1,7 milijuna kuna.

Kako je najavljeno prilikom potpisivanja, na idućoj sjednici Vlade bi se trebale naći još dvije zgrade u vojarni Stjepana Radića vrijedne 43 milijuna kuna koje će Ministarstvo također darovati Zadarskoj županiji.

„Sve je ovo plod naše izvrsne suradnje s Ministarstvom državne imovine i ministrom Marićem. Poznato je da je Zadarska županija jedna od rijetkih koja nema u vlasništvu zgrade za smještaj svojih djelatnika i ustanova.  Naše ustanove plaćaju najamninu za smještaj svojih ureda, kao što Županija plaća smještaj svojih djelatnika na više lokacija. Cilj nam je da sve županijske ustanove budu na jednom mjestu, da budemo pravi servis našim stanovnicima, tim više jer se od iduće godine spajaju Županije i Uredi državne uprave“, istaknuo je Longin.

Kako je najavljeno prilikom potpisivanja, na idućoj sjednici Vlade bi se trebale naći još dvije zgrade u vojarni Stjepana Radića vrijedne 43 milijuna kuna koje će Ministarstvo također darovati Zadarskoj županiji.

"Iznimno me raduje što uoči obilježavanja Dana županije, Ministarstvo daruje Županiji nekretnine koje će promijeniti standard i razinu usluga građanima. Posebice je znakovito da će to omogućiti prenamjena bivše vojarne JNA, koja nakon nekad neprijateljske uloge i negacije povijesti, danas postaje potpora nove političke i upravne institucije stvorene u samostalnoj i suverenoj Hrvatskoj. Jednako je tako vrhunska ideja o izgradnji poljoprivredno-edukacijskog  središta kao baze zdrave hrane za grad i njegovo okružje, naročito za potrebe turističkog poduzetništva. A izgradnja azila za životinje, kao specifično osjetljive točke, znači novi pomak u Županiji. Sve ovo spada u ono što zovemo dobra filozofija Vlade i Ministarstva te dobra tradicija grada Zadra i Županije. Želim da se tradicija i nastavi“ poručio je ministar Marić, koji je nakon potpisivanja u pratnji župana Longina i pročelnika za javnu nabavu i upravljanje imovinom Nikicom Miletićem obišao prostor nekadašnje vojarne Stjepana Radića, gdje bi se u narednom razdoblju trebali smjestiti županijski odjeli, agencije i ustanove.

Pročitano 541 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA