Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ okupila preko 450 sudionika

Posted On Ponedjeljak, 15 travnja 2019 12:12

11. biciklijada “Od Branimira do Branimira” okupila je preko 450 sudionika  i bez obzira na promjenu termina i brojna druga događanja danas u Zadru, zadržala svoj status najbrojnije lokalne biciklijade u Hrvatskoj! Među brojnim sudionicima bilo je i ove godine puno djece s roditeljima, a kao i dosadašnjih godina do Nina je vozio i župan Božidar Longin te pročelnici Krešimir Laštro i Bernard Maruna. Ove godine pridružili su nam se i biciklisti iz Osijeka iz Udruge biciklista Kotrljanderi. Sudionike je u Ninu dočekao gradonačelnik Emil Ćurko, a u nagradnom izvlačenju brojeva, biciklu sponzora Calimero sport ostvojio je Deni Viduka.

Ove godine biciklijada „Od Branimira do Branimira“ dio je Projekta  Zero Waste Blue kojeg u Zadarskoj županiji provodi Zadra Nova, te su  tijekom biciklijade korištene metode bez štetnog utjecaja na okoliš.  Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta  Zero Waste, a njegov je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja. Projekt  Zero Waste Blue implementira se u okviru programa INTERREG Italija- Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika, te proširuju „ideju“Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija. Upravo sportske manifestacije idealne su aktivnosti za primjenu instrumenata koji potiču  održivi lokalni razvoj, a turističku destinaciju čine atraktivnijom tijekom cijele godine.

Kao i svake godine, i ove su u realizaciji biciklijade sudjelovali mnogi  sportski klubovi, kao i Zavod za javno zdravstvo Zadar, te Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru sa svojim studentima sportašima, a među najdugovječnijim  sudionicima ove popularne manifestacije, kojima je bicikl neizostavno  svakodnevno sredstvo prijevoza bili su i ove godine Loreta Belić i Šime  Bajlo.

Svi sudionici 11. biciklijade „Od Branimira do Branimira“ su na startu dobili majicu glavnog sponzora  EVN Croatia plina, a u Ninu ih je čekao topli obrok kojeg je pripremio  kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Kao i obično, tijekom biciklijade bio je osiguran siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta, koji je i sponzor glavne nagrade - bicikla u izvlačenju lutrije, te besplatnog servisa bicikli na cilju.

Hvala svima koji su sudjelovali, a posebno našim suorganizatorima-BK Zadar i PU Zadarskoj! Hvala i vjernim sponzorima EVN Croatia Plinu, Calimero sportu i OTP banci.

Pročitano 1452 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA