Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

11. biciklijada „Od Branimira do Branimira“ okupila preko 450 sudionika

Posted On Ponedjeljak, 15 travnja 2019 12:12

11. biciklijada “Od Branimira do Branimira” okupila je preko 450 sudionika  i bez obzira na promjenu termina i brojna druga događanja danas u Zadru, zadržala svoj status najbrojnije lokalne biciklijade u Hrvatskoj! Među brojnim sudionicima bilo je i ove godine puno djece s roditeljima, a kao i dosadašnjih godina do Nina je vozio i župan Božidar Longin te pročelnici Krešimir Laštro i Bernard Maruna. Ove godine pridružili su nam se i biciklisti iz Osijeka iz Udruge biciklista Kotrljanderi. Sudionike je u Ninu dočekao gradonačelnik Emil Ćurko, a u nagradnom izvlačenju brojeva, biciklu sponzora Calimero sport ostvojio je Deni Viduka.

Ove godine biciklijada „Od Branimira do Branimira“ dio je Projekta  Zero Waste Blue kojeg u Zadarskoj županiji provodi Zadra Nova, te su  tijekom biciklijade korištene metode bez štetnog utjecaja na okoliš.  Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta  Zero Waste, a njegov je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja. Projekt  Zero Waste Blue implementira se u okviru programa INTERREG Italija- Hrvatska i kapitalizira svoga prethodnika, te proširuju „ideju“Zero Waste-a prilikom organizacije raznih manifestacija. Upravo sportske manifestacije idealne su aktivnosti za primjenu instrumenata koji potiču  održivi lokalni razvoj, a turističku destinaciju čine atraktivnijom tijekom cijele godine.

Kao i svake godine, i ove su u realizaciji biciklijade sudjelovali mnogi  sportski klubovi, kao i Zavod za javno zdravstvo Zadar, te Sportski akademski savez Sveučilišta u Zadru sa svojim studentima sportašima, a među najdugovječnijim  sudionicima ove popularne manifestacije, kojima je bicikl neizostavno  svakodnevno sredstvo prijevoza bili su i ove godine Loreta Belić i Šime  Bajlo.

Svi sudionici 11. biciklijade „Od Branimira do Branimira“ su na startu dobili majicu glavnog sponzora  EVN Croatia plina, a u Ninu ih je čekao topli obrok kojeg je pripremio  kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Kao i obično, tijekom biciklijade bio je osiguran siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta, koji je i sponzor glavne nagrade - bicikla u izvlačenju lutrije, te besplatnog servisa bicikli na cilju.

Hvala svima koji su sudjelovali, a posebno našim suorganizatorima-BK Zadar i PU Zadarskoj! Hvala i vjernim sponzorima EVN Croatia Plinu, Calimero sportu i OTP banci.

Pročitano 248 puta

Zadnje objave

lipnja 17, 2019

U županijskim i gradskim školama od jeseni više praznika

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja osnivači škola mogu samostalno…
lipnja 17, 2019

Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednjih škola

Zadarska županija objavila je natječaj za upis učenika u 1. razred srednjih škola u šk.…
lipnja 12, 2019

Održan peti trening prijenosa prijašnjih i sadašnjih znanja i vještina u sklopu projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas - ForBioEnergy

Zadarska županija, u suradnji s Parkom prirode Velebit, organizirala je 7. lipnja 2019.…
lipnja 12, 2019

Svečano obilježen Dan općine Pašman

Svečanom sjednicom u dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima proslavljen je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA