Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Košarkaši Gimnazije Franje Petrića na Svjetskom prvenstvu u Kreti

Posted On Utorak, 09 travnja 2019 15:37

Košarkaši Gimnazije Franje Petrića danas su na Višnjiku održali završni trening uoči odlaska na Kretu, gdje će se od 12. do 19. travnja održati Svjetsko prvenstvo srednjih škola u košarci, na kojem će sudjelovati pobjedničke ekipe iz čak 32 države.

"Veselimo se putovanju i vjerujemo da će nam to biti jedno dobro iskustvo. Očekujemo prije svega izazovne utakmice, najprije u skupini, a potom i u doigravanju", istaknuo je kapetan David Matulina.

Voditeljica momčadi Helena Hordov, profesorica tjelesnoga u Gimnaziji Franje Petrića, priželjkuje dobar nastup na Kreti iako su dobili dosta zahtjevnu skupinu s prvacima Turske, Latvije i Rumunjske.

"Prvu utakmicu igramo već u subotu. Dobro smo se pripremili i očekujem da će dečki sasvim sigurno igrati maksimalno borbeno i angažirano. Osim utakmica, sastavni dio turnira su i drugi sadržaji, između ostaloga i event u kojem će sudionici predstaviti svoju državu. I tu smo se dobro pripremili, jer ćemo s košarkašicama iz Pule imati zajednički nastup", rekla je Helena Hordov.

Igrači MIOC-a nastup na SP-u zaslužili su osvajanjem prvenstva Hrvatske, a prethodno su bili prvaci Zadarske županije.

„Mogu slobodno reći da nam je teže bilo osvojiti naslov prvaka Županije, jer je bila jača konkurencija“, dodaje Hordov.

Na posljednjem treningu uoči odlaska na SP, košarkaše su došli pozdraviti županijski pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić i trener KK Zadar Ante Nazor.

"Vjerujemo da ćete Zadarsku županiju predstaviti na najbolji mogući način. Želimo vam dobre nastupe i neka vam ovo putovanje ostane u dobrom sjećanju", kazao je Šimunić dok im je Nazor poručio da je sam plasman na Svjetsko prvenstvo hvalevrijedan uspjeh, ali da će oni kao pravi sportaši sasvim sigurno željeti napraviti i korak više.

„Školski sport je vrlo važan jer je to jedna baza iz koje se regrutiraju vrhunski sportaši, ali i rekreativci. On je vrlo važan za proširenje baze sportaša i smatram da u njega treba ulagati i dodatno ga unaprjeđivati na svim nivoima. Drago mi je vidjeti da je u Zadarskoj županiji napravljen značajan iskorak u tom smjeru“, ustvrdio je Nazor.

Trener košarkaške momčadi Gimnazije Franje Petrića je Niko Marin, a u sastavu su David Matulina, Petar Petković, Domagoj Horvat, Lovre Stanović, Maksim Matulina, Ivan Klarin, Filip Surić, Renato Govorčin, Lovre Klarić, Toni Vanjak, Niko Jukić i Luan Gaxa. Učenik novinar je David Blaslov. S momčadi na SP u Kretu putuje i Jadranka Duvančić, tajnica Županijskoga saveza školskoga sporta Zadarske županije.

 

Pročitano 1791 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA