Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Posted On Srijeda, 03 travnja 2019 12:51

Treće izdanje Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije održat će se 27. i 28. travnja u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

Na devet lokacija diljem Zadarske županije domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskoj, tradicionalnoj gastronomiji čija se receptura zasniva na tradiciji i namirnicama najviše kvalitete nastalim isključivo na samim domaćinstvima i najužem krugu oko njega.

Riječ je o jedinstvenom spoju lokalne poljoprivrede, gastronomije i turizma, a osnovni je cilj projekta promocija i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije.

 „Potencijal agroturizma na našem području je iznimno velik, a Zadarska županija u posljednjih nekoliko godina kroz potpore za ruralni razvoj ulaže značajna sredstva u podizanje kvalitete seoskih gospodarstava. Vjerujemo da će sve mjere koje poduzimamo  dovesti do toga da naša županija bude prepoznata kao jedna od atraktivnijih destinacija u ovom obliku selektivnog turizma, što svakako može doprinijeti produljenju turističke sezone i dodatnom razvoju ruralnog prostora“, poručio je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

Na trećim Danima agroturizma Zadarske županije sudjeluju OPG Butić (Briševo), PZ Maslina i Vino, Ražnjevića dvori i Agroturizam Prtenjača (Polača), OPG Šime Škaulj (Nadin), OPG Roca (Stankovci), OPG Tomo Aračić (Karin), Kraljevski vinogradi (Petrčane) i Zavičajni muzej Benkovac (prezentacija gastro običaja).

Pročitano 403 puta

Zadnje objave

srpnja 11, 2019

Obavijest dobavljačima Zadarske županije o obvezi izdavanja e-Računa od 1. srpnja 2019. godine

Ovim putem, obavještavamo javnost da temeljem Zakona o elektroničkom izdavanju računa u…
srpnja 11, 2019

Na benkovačkom području stradalo je oko 75 posto uroda

Zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno…
srpnja 08, 2019

Župan Longin na proslavi Sv. Nediljice u Vrani

U nedjelju 7. srpnja u Vrani je svečano proslavljen zavjetni blagdan ranokršćanske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA