Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

Posted On Srijeda, 03 travnja 2019 12:51

Treće izdanje Dana otvorenih vrata agroturizma Zadarske županije održat će se 27. i 28. travnja u organizaciji Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

Na devet lokacija diljem Zadarske županije domaći i strani posjetitelji moći će uživati u vrhunskoj, tradicionalnoj gastronomiji čija se receptura zasniva na tradiciji i namirnicama najviše kvalitete nastalim isključivo na samim domaćinstvima i najužem krugu oko njega.

Riječ je o jedinstvenom spoju lokalne poljoprivrede, gastronomije i turizma, a osnovni je cilj projekta promocija i turistička aktivacija ruralnog prostora Zadarske županije.

 „Potencijal agroturizma na našem području je iznimno velik, a Zadarska županija u posljednjih nekoliko godina kroz potpore za ruralni razvoj ulaže značajna sredstva u podizanje kvalitete seoskih gospodarstava. Vjerujemo da će sve mjere koje poduzimamo  dovesti do toga da naša županija bude prepoznata kao jedna od atraktivnijih destinacija u ovom obliku selektivnog turizma, što svakako može doprinijeti produljenju turističke sezone i dodatnom razvoju ruralnog prostora“, poručio je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

Posjetitelji će moći degustirati posebno kreirane menije po pristupačnim cijenama na seoskim gospodarstvima, pritom uživajući u prirodnim ljepotama zadarskog zaleđa.

Na trećim Danima agroturizma Zadarske županije sudjeluju OPG Butić (Briševo), PZ Maslina i Vino, Ražnjevića dvori i Agroturizam Prtenjača (Polača), OPG Šime Škaulj (Nadin), OPG Roca (Stankovci), OPG Tomo Aračić (Karin), Kraljevski vinogradi (Petrčane) i Zavičajni muzej Benkovac (prezentacija gastro običaja).

Pročitano 213 puta

Zadnje objave

travnja 19, 2019

Održana „kick-off“ konferencija za projekt Adri.SmArtFish

Projekt Adri.SmArtFish – Valorisation of SMall – scale ARTisanal FISHery of the Adriatic…
travnja 18, 2019

Održana 15. sjednica Kolegija župana

Na dnevnom redu sjednice kolegija župana održanoj 18. travnja bila su uz ostalo izvješća…
travnja 17, 2019

NAJAVA 15. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

15. sjednica Kolegija župana održat će se dana 18. travnja (četvrtak) 2019. godine u…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA