Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Počinju Županijski dani 2019.

Posted On Srijeda, 03 travnja 2019 11:19

Predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i župan Zadarske županije Božidar Longin predstavili su u srijedu, 3. travnja 2019. godine program ovogodišnjih Županijskih dana koji počinju 6., a završavaju 30. travnja 2019.

Kako je naveo župan Božidar Longin, Županijski dani počinju sportskim događanjima, i to trailom u Kolanu- Say cheese and run te najvećom lokalnom biciklijadom u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“ koja će se održati 11. godinu za redom.

„Imamo 44 događaja u 24 dana,  25 mjesta u Zadarskoj županiji -Zadar, Benkovac, Obrovac, Nin, Pag, Kolan, Saharun, Sali, Bibinje, Starigrad, Gračac, Paklenica, Sv. Filip i Jakov, Polača, Škarbnja, Vinjerac, Pakoštane, Suhovare, Briševo, Karin, Petrčane, Velim, Karin Gornji, Nadin i Preko  uključeno je u program, ali i jedan grad izvan naše županije- Vukovar“, rekao je župan Longin dodajući kako je u programu ukupno  12 sportskih događaja, 8 izložbi, 5 predstavljanja knjiga, 4 izvedbe predstava Kazališta lutaka Zadar po županiji i 1 premijera, tečaj glagoljice, 2 ekološke akcije čišćenja, Dani maslina, Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu te vrtna izložba Cvijet Zadra, predstavljanje OPG-ova u Danima agorturizma, manifestacija Upali i uštedi i predstavljanje nove rasvjete u Vinjercu,vježba Razorni potres Gaženica 2019., javnozdravstvena akcije Pokreni srce – spasi život, Dani otvorenih vrata planinarskog doma Paklenica, premijera dokumentarnog filma u sklopu manifestacija Putevima bokeljskih Hrvata – Boka u Zadru i Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru .

„U program su uključene naše ustanove, udruge, sportski klubovi, neke JLS i dr. Kroz raznolikost programa pokušali smo prikazati rad županijske samouprave i ustanova te prostorno pokriti što veći broj mjesta na području Zadarske županije vodeći računa da budu zastupljeni i otoci, i obala, i zaleđe, i lički prostor.“, dodao je župan Longin.

Predsjednik županijske skupštine Željko Lončar naglasio je kako će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti uručene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, ove godine održati 24. travnja 2019. i to u novoj zgradi putničkog terminala luke Gaženica. „Znamo da je Dan županije 16. travnja, no kako je to Veliki tjedan, odlučili smo sjednicu održati 24. travnja i to u Gaženici.“, rekao je Lončar i podsjetio kako nije neuobičajeno da se svečane sjednice održavaju izvan standardnih prostora. Tako je prošle godine sjednica održana u prostoru nove Poliklinike, a prije više godina na trajektu u zadarskom kanalu. „Nova zgrada putničkog terminala kapitalni je projekt koji je konačno saživio pa je održavanje sjednice u ovom prostoru itekako značajno“, rekao je predsjednik Lončar i pozvao sve žitelje na sudjelovanje u programu.

Pročitano 2490 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA