Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Skupština TZ Zadarske županije: Zadar u travnju domaćin Zlatne penkale

Posted On Utorak, 26 ožujka 2019 15:26

 

U Velikoj vijećnici Zadarske županije danas je održana 2. Skupština Turističke zajednice Zadarske županije kojom je predsjedao Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije. 

Nakon usvojenog dnevnog reda sjednice, potvrđen je mandat za pet novih predstavnika lokalnih turističkih zajednica: Sofija Torbarina Ruljančić (TZ općine Sukošan), Tomislav Mikulić, (TZ općine Bibinje), Ivan Perinić (TZ općine Vrsi), Boris Lonić (TZ općine Kukljica) i Toni Antišin (TZ općine Preko). 

Prihvaćeno je Godišnje financijsko izvješće i Izvješće o izvršenju Programa rada za 2018. godinu te su članovi Skupštine informirani o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2018. godinu.

Župan Božidar Longin je najavio skorašnje službeno otvorenje putničkog terminala luke Gaženica koji bi trebao donijeti novi kvalitativan iskorak našem turizmu, a posebno je naglasio važnost nedavno potpisanog tripartitnog ugovora za proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar koji uključuje produženje piste, izgradnju nove stajanke i proširenje putničke zgrade. Projekt je vrijedan gotovo 500 milijuna kuna, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije. Longin je najavio i organizaciju edukacije za turističke djelatnike na temu sigurnosti naših sugrađana i gostiju koja se planira održati u travnju.

Direktorica Mihaela Kadija je nazočne upoznala da će Zadarska županija i grad Zadar biti domaćini manifestacije „Zlatna penkala“, koja će se održati od 4. -7. travnja 2019. godine. Hrvatska turistička zajednica će ovom prilikom okupiti najbolje strane turističke novinare te direktore predstavništava HTZ-a i nagraditi najbolje reportaže. Domaćini su TZ Zadarske županije i TZ grada Zadra. Manifestacija će se održati u vrijeme „Tuna&Sushi Festivala“ pa će sudionici „Zlatne penkale“ posjetiti i Festival.

Najopsežnija točka odnosila se na prezentaciju Godišnjeg financijskog izvješća o poslovanju i Izvješća o izvršenju Programa rada za 2018. godine. 

Direktorica Turističkog ureda Mihaela Kadija je izvijestila da su ukupni prihodi u 2018. iznosili 7.066.000 kuna, što je 3% više od planiranog. Najveći dio, 65% čini prihod od boravišne pristojbe u iznosu od 5.599.000 kuna. Kad se tome doda preneseni prihodi iz prethodnih godina, TZ je raspolagala s ukupno 8.683.000 kuna. Ukupni rashodi su ostvareni u iznosu od 6.877.000 kuna. Na kraju 2018. godine je ostvaren višak prihoda od 1.806.000 kuna, nužan, kao i svake godine, za funkcioniranje ureda i izvršavanje aktivnosti u prvih šest mjeseci do početka priljeva prihoda u ljetnim mjesecima.

U prezentaciji je stavljen naglasak na sljedeće ključne točke:

-              razvoj proizvoda s najvećim razvojnim potencijalom (kulturni i doživljajni, aktivni, ruralni, nautički) te prezentacija i promidžba istih putem specijaliziranih sajmova, web prezentacije; specijaliziranih novinara, agenata i produkcija; te sponzorstvo događanja i produkcija usmjerenih na ključne proizvode;

-              uspješnu sektorsku i međusektorsku suradnju u vidu okupljanja na godišnjoj razini, edukacija, koordinacijskih sastanaka, susreta dionika, povjerenstava, informiranja javnosti i suradnjom sa svim segmentima ponude;

-              predstavljanje putem 16 sajamskih nastupa i 7 prezentacija u inozemstvu;

-              odrađenih 58 studijskih putovanja s gotovo 132 inozemnih novinara iz 20 zemalja i 100 agenata;

-              integrirana on-line komunikacija putem web stranica usmjerenih na korisnike; objavljivanje vijesti, putem profila na društvenim mrežama;

-              provedeno udruženo oglašavanje s ključnim partnerima poput hotelijera, strukovnih udruženja, te s lokalnim turističkim zajednicama;

-              strateški projekti u kojima je Hrvatska turistička zajednica preuzela pregovaranje s avio-kompanijama;

-              nastavak provedbe novih dugoročnih projekata razvoja proizvoda i dodatne ponude – Razvoj ciklo-turističke destinacije; Razvoj regionalnih Destinacijskih menadžment kompanija, te projekt Označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju „Welcome“ koji trenutno broji 300-tinjak članova.

 

Pročitano 2236 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA