Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Skupština TZ Zadarske županije: Zadar u travnju domaćin Zlatne penkale

Posted On Utorak, 26 ožujka 2019 15:26

 

U Velikoj vijećnici Zadarske županije danas je održana 2. Skupština Turističke zajednice Zadarske županije kojom je predsjedao Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije. 

Nakon usvojenog dnevnog reda sjednice, potvrđen je mandat za pet novih predstavnika lokalnih turističkih zajednica: Sofija Torbarina Ruljančić (TZ općine Sukošan), Tomislav Mikulić, (TZ općine Bibinje), Ivan Perinić (TZ općine Vrsi), Boris Lonić (TZ općine Kukljica) i Toni Antišin (TZ općine Preko). 

Prihvaćeno je Godišnje financijsko izvješće i Izvješće o izvršenju Programa rada za 2018. godinu te su članovi Skupštine informirani o Upitniku o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2018. godinu.

Župan Božidar Longin je najavio skorašnje službeno otvorenje putničkog terminala luke Gaženica koji bi trebao donijeti novi kvalitativan iskorak našem turizmu, a posebno je naglasio važnost nedavno potpisanog tripartitnog ugovora za proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar koji uključuje produženje piste, izgradnju nove stajanke i proširenje putničke zgrade. Projekt je vrijedan gotovo 500 milijuna kuna, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije. Longin je najavio i organizaciju edukacije za turističke djelatnike na temu sigurnosti naših sugrađana i gostiju koja se planira održati u travnju.

Direktorica Mihaela Kadija je nazočne upoznala da će Zadarska županija i grad Zadar biti domaćini manifestacije „Zlatna penkala“, koja će se održati od 4. -7. travnja 2019. godine. Hrvatska turistička zajednica će ovom prilikom okupiti najbolje strane turističke novinare te direktore predstavništava HTZ-a i nagraditi najbolje reportaže. Domaćini su TZ Zadarske županije i TZ grada Zadra. Manifestacija će se održati u vrijeme „Tuna&Sushi Festivala“ pa će sudionici „Zlatne penkale“ posjetiti i Festival.

Najopsežnija točka odnosila se na prezentaciju Godišnjeg financijskog izvješća o poslovanju i Izvješća o izvršenju Programa rada za 2018. godine. 

Direktorica Turističkog ureda Mihaela Kadija je izvijestila da su ukupni prihodi u 2018. iznosili 7.066.000 kuna, što je 3% više od planiranog. Najveći dio, 65% čini prihod od boravišne pristojbe u iznosu od 5.599.000 kuna. Kad se tome doda preneseni prihodi iz prethodnih godina, TZ je raspolagala s ukupno 8.683.000 kuna. Ukupni rashodi su ostvareni u iznosu od 6.877.000 kuna. Na kraju 2018. godine je ostvaren višak prihoda od 1.806.000 kuna, nužan, kao i svake godine, za funkcioniranje ureda i izvršavanje aktivnosti u prvih šest mjeseci do početka priljeva prihoda u ljetnim mjesecima.

U prezentaciji je stavljen naglasak na sljedeće ključne točke:

-              razvoj proizvoda s najvećim razvojnim potencijalom (kulturni i doživljajni, aktivni, ruralni, nautički) te prezentacija i promidžba istih putem specijaliziranih sajmova, web prezentacije; specijaliziranih novinara, agenata i produkcija; te sponzorstvo događanja i produkcija usmjerenih na ključne proizvode;

-              uspješnu sektorsku i međusektorsku suradnju u vidu okupljanja na godišnjoj razini, edukacija, koordinacijskih sastanaka, susreta dionika, povjerenstava, informiranja javnosti i suradnjom sa svim segmentima ponude;

-              predstavljanje putem 16 sajamskih nastupa i 7 prezentacija u inozemstvu;

-              odrađenih 58 studijskih putovanja s gotovo 132 inozemnih novinara iz 20 zemalja i 100 agenata;

-              integrirana on-line komunikacija putem web stranica usmjerenih na korisnike; objavljivanje vijesti, putem profila na društvenim mrežama;

-              provedeno udruženo oglašavanje s ključnim partnerima poput hotelijera, strukovnih udruženja, te s lokalnim turističkim zajednicama;

-              strateški projekti u kojima je Hrvatska turistička zajednica preuzela pregovaranje s avio-kompanijama;

-              nastavak provedbe novih dugoročnih projekata razvoja proizvoda i dodatne ponude – Razvoj ciklo-turističke destinacije; Razvoj regionalnih Destinacijskih menadžment kompanija, te projekt Označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju „Welcome“ koji trenutno broji 300-tinjak članova.

 

Pročitano 2023 puta

Zadnje objave

ožujka 09, 2023

Republika Koreja želi intenzivirati suradnju sa Zadarskom županijom

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike…
veljače 16, 2023

NAJAVA 11. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

11. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. veljače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA