Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan grada Obrovca

Posted On Srijeda, 20 ožujka 2019 14:00

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja obilježen je Dan Grada Obrovca i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika Sv. Josipa.

Gradonačelnik Obrovca Ante Župan naveo je više projekata koje je gradska uprava provela tijekom posljednje godine, od infrastrukturnih zahvata pa do energetske obnove zgrada u centru grada. Pohvalio se i sve boljim turističkim brojkama te iskazao uvjerenje da će Grad Obrovac u idućih nekoliko godina ući među deset destinacija po broju noćenja u Zadarskoj županiji.

Župan Zadarske županije Božidar Longin također je istaknuo veliki iskorak turizma u ruralnim krajevima Zadarske županije u posljednjih nekoliko godina.

„Naš razvoj mora biti održiv i zato je posebno važno istaknuti da ne možemo očekivati visoku razinu turizma ukoliko ne sačuvamo čist okoliš. To je zadatak svih nas, jer moramo idućim generacijama ostaviti u naslijeđe netaknutu prirodu“, rekao je Longin te naglasio da je jedan od glavnih ciljeva koje je zacrtao u ovom mandatu župana - izgradnja vodovoda i odvodnje u što većem dijelu naše županije.

„Svjesni smo svi da je to ključni preduvjet razvoja. Iz tog razloga, zajedno s Gradom Obrovcem, ali i s još 12 općina i gradova, radimo na iznimno važnom projektu 'Aglomeracija Novigradsko i Karinsko more – Podvelebitski kanal', koja će u najvećoj mjeri biti financirana europskim sredstvima. Formirali smo projektni tim i krenulo se u izradu projektne dokumentacije. Nadam da ćemo kroz idućih nekoliko mjeseci napraviti sve potrebne korake, kako bismo mogli odrediti vremenske i financijske okvire“, poručio je Longin.

Pročitano 1749 puta

Zadnje objave

ožujka 09, 2023

Republika Koreja želi intenzivirati suradnju sa Zadarskom županijom

Župan Božidar Longin sa suradnicima primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike…
veljače 16, 2023

NAJAVA 11. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

11. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. veljače…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA