Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Plenković s ministrima obišao projekte u Ninu

Posted On Petak, 08 ožujka 2019 12:38

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u završnom dijelu jučerašnjeg posjeta Zadarskoj županiji obišao je projekte u gradu Ninu te potom održao sastanak u gradu Zadru s gradonačelnikom Dukićem i suradnicima.

Premijer je u pratnji ministara Butkovića, Krstičevića i Žalac obišao radove na obnovi dva mosta u Ninu stradala u poplavi u rujnu 2017. godine.

"Drago mi je da radovi koji se provode u aktivnosti Hrvatskih cesta dobro napreduju i da će biti gotovi do studenoga ove godine te da će ponovno Nin, kraljevski grad, biti onako atraktivan kao što je i bio prije tih velikih poplava - i za turiste, ali i ovdje za domaće ljude", rekao je predsjednik Vlade nakon što je, u društvu župana i gradonačelnika, obišao gradilište. Plenković je posjetio i gradilište velikog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi, ukupne vrijednosti 432 milijuna kuna koji se u najvećoj mjeri sufinanciraju sredstvima iz EU fondova.

„Pri obilasku Zadarske županije uvjerili smo se kako ona pulsira u znaku pomorstva, prometa i marikulture. Ono što me posebno ohrabruje početak je velikog vodno-komunalnog projekta aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi uz izgradnju više od 100 kilometara mreže odvodnje. Taj se projekt sa 70 posto od ukupne vrijednosti financira iz europskog proračuna, u ostatku sredstava zajednički sudjeluju Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode, dok samo sa osam posto participiraju lokalne samouprave. Njegovom realizacijom povećat će se kvaliteta života ljudi u ovom dijelu Zadarske županije te omogućiti još bolja usluga u turizmu koji je ovdje izrazito propulzivna djelatnost“, istaknuo je Plenković.

Izaslanstvo Vlade RH u Ninu su ugostili župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Nina Emil Ćurko, načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja, načelnik Općine Vir Kristijan Kapović i načelnik Općine Vrsi Luka Perinić. Posjet Ninu završen je obilaskom mrijestilišta tvrtke Cromaris u kojeg je uloženo oko 130 milijuna kuna. Istaknuto je da je ta tvrtka sedma u pogledu proizvodnje mediteranske ribe u konkurenciji s najvećim španjolskim, grčkim i turskim kompanijama na ovom području.

Na radnom sastanku u Gradu Zadru premijeru i suradnicima prezentirani su projekti u kulturi i obrazovanju, zatim projekti prometne, gospodarske i komunalne infrastrukture koji se sufinanciraju sredstvima fondova Europske unije te ostali kapitalni projekti Grada Zadra.

"Cijeli ovaj posjet prigoda je jednom boljem razumijevanju niza investicijskih, razvojnih priča Zadarske županije koja napreduje u gospodarskom te u smislu prometne infrastrukture", zaključio je Plenković, nabrojivši projekte koji će Zadarsku županiju učiniti još konkurentniju, poput dogradnje zračne luke i luke Gaženica, trajektne te ribarske luke.

Pročitano 1798 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA