Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 14. sjednica Kolegija župana, župan Longin predstavio plan upravljanja nekretninama

Posted On Ponedjeljak, 18 veljače 2019 15:40

Župan Božidar Longin na današnjem je Kolegiju predstavio  ovogodišnji plan upravljanja nekretnina u vlasništvu Županije koja za najam godišnje izdvaja milijun i šesto tisuća kuna.

Plan je, kako se moglo čuti, dosta ambiciozan, predviđa uređenu bazu podataka i uvelike ovisi o Ministarstvu državne imovine koje treba odobriti prijenos vlasništva za sedam nekretnina. Nikica Miletić, pročelnik Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom najavljuje: „To su četiri objekta u bivšoj vojarni Stjepana Radića, onda imamo objekt na Babindubu, zemljište na Bokanjcu za potrebe izgradnje azila za pse i zemljište u Zemuniku za potrebe izgradnje poljoprivredno edukacijskog centra. Za Babindub je u tijeku izrada idejnog rješenja za hospicij ili palijativnu skrb. U planu je analizirati stanje poslovne zgrade, a radi se o zgradi nekadašnjeg srednjoškolskog đačkog doma radi planiranja troška ulaganja u samu zgradu, čak se ne isključuje, ako se to pokaže gospodarski isplativo i prodaja same nekretnine“, zaključio je Nikica Miletić. Po zahtjevu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kao većinskim vlasnicima nekretnine na adresi u Zadru, Ul. Š.K. Benje, za prodaju nekretnine, u kojoj Županija ima 270 m2, treba pripremiti pisanu suglasnost i proslijediti predstavničkom tijelu na odlučivanje, a po okončanju postupka nabave pristupiti izgradnji zgrade Centra kreativne industrije na adresi Glagoljaška 14, čulo se na Kolegiju.

Župan Božidar Longin na današnjem je Kolegiju predstavio novu privremenu pročelnicu Ureda župana diplomiranu pravnicu Katarinu Miletić. „Nadamo se da ćemo imati odličnu suradnju te da će se dobro snaći u ovom poslu“, rekao je župan Longin

Na sjednici Kolegija, župan je donio  Odluku o postupku izrade Procjene rizika od velikih nesreća za Zadarsku županiju

„Procjena rizika od velikih nesreća polazni je dokument iz područja civilne zaštite kojim se identificiraju prijetnje i rizici od prirodnih nepogoda i tehničko tehnoloških nesreća, analiziraju posljedice velikih nesreća prouzročenih nastankom neželjenih događaja, izrađuju scenariji mogućih događaja i utvrđuju mjere za upravljanje rizicima“ , rekao je pročelnik Olivio Meštrović. Svrha procjene rizika i analize ranjivosti sustava je stvaranje temelja za preventivno planiranje analiziranog područja kao i planiranje odgovora u smanjenju posljedica nesreća, dodao je Meštrović.

Ovom Odlukom uređuje se postupak izrade, osniva Radna skupina za izradu procjene rizika,  identificiraju prijetnje/rizici koji će se obrađivati kao i ostala pitanja od značaja za postupak izrade i donošenja ovog dokumenta.

Za Zadarsku županiju rizici su : potres, požari otvorenog tipa, epidemije i pandemije te ekstremne temperature. Ostali odabrani rizici: olujno i orkansko nevrijeme i jak vjetar, industrijske nesreće i poplave nastale pucanjem brana odabrani su temeljem stručne procjene Radne skupine kao rizici s umjerenom ili velikom vjerojatnošću nastanka, a koji mogu ostaviti velike posljedice na živote i zdravlje ljudi, gospodarstvo, društvenu stabilnost i politiku

U Radnu skupinu, uz župana Zadarske županije kao glavni koordinator imenovan je koordinator Šime Vicković, zamjenik župana i  načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Župan Božidar Longin odobrio je 50.000,00 kuna Društvu Crvenog križa Zadarske županije  za nabavku opreme za djelovanje Interventnog tima Društva .

Crveni križ, uz vatrogastvo i Hrvatsku gorsku službu spašavanja, jedna je od temeljnih

spasilačkih snaga za djelovanje u izvanrednim situacijama, a Zadarska županija u obvezi je

sudjelovati u jačanju spremnosti za brzo i kvalitetno djelovanje svojih spasilačkih kapaciteta u

velikim nesrećama i katastrofama.

Županijskoj Skupštini bit će upućen na usvajanje Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Zadar za 2019. godinu. S obzirom na činjenicu da HGSS, Stanica Zadar ima značajnu ulogu u civilnoj zaštiti na području županije, Zadarska županija već dugi niz godina ima ostvarenu suradnju temeljem koje sustavno financijski podupire rad Stanice Zadar što je i formalizirano sklapanjem Sporazuma o utvrđivanju zajedničkog interesa u spašavanju i zaštiti ljudskih života. Iz proračuna Zadarske županije predviđeno je 250.000 kuna za aktivnosti zadarskog HGSS-a.

 

Pročitano 1503 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA