Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Košarkaši gimnazije Vladimira Nazora pobjednici košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije

Posted On Ponedjeljak, 04 veljače 2019 21:55

Finalnom utakmicom između gimnazije Vladimira Nazora i Pomorske škole završila je  košarkaška liga srednjih škola Zadarske županije koju je drugu godinu za redom organizirao Županijski savez školskog sporta Zadarske županije.

Riječ je o organizaciji i provedbi školskih natjecanja, odnosno  košarkaške lige srednjih škola Zadarske županije za mladiće u skladu s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

 Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

Podbacivanjem lopte na početku utakmice, finale je otvorio zamjenik župana Šime Vicković. On je rekao:

„Na tragu onoga što smo najavili prošle godine – naš Županijski savez školskog sporta ove je godine proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola.  Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole, koje su pokrenute prošle godine, od ove sezone krenula su i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te u rukometnoj ligi za srednje škole. Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatramo da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika.  Želimo da se na prostoru cijele Zadarske županije potakne sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život.  Danas smo na velikom finalu košarkaške lige srednjih škola, u kojoj je ove godine nastupilo oko 200 učenika iz cijele županije. Da je Zadar i dalje 'grad košarke' dokazali su prošlogodišnji pobjednici naše lige, Gimnazija Franje Petrića (MIOC), koji su potom postali prvaci Hrvatske, a u travnju ove godine očekuje ih nastup na Svjetskom prvenstvu srednjih škola u Grčkoj.“

Pročitano 1677 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA