Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanost u Benkovcu: Sedam obitelji dobilo ključeve stanova

Posted On Nedjelja, 03 veljače 2019 12:23

U Benkovcu je u petak, 1. veljače 2019. godine održana svečanost uručenja ključeva i potpisivanja ugovora o najmu s korisnicima nacionalnog Programa stambenog zbrinjavanja koji se nalaze na listi prvenstva grada Benkovca. Ovom prilikom, uručeni su im ugovori o najmu i ključevi stanova u državnom vlasništvu.        

Riječ je o stambenom zbrinjavanju korisnika koji se nalaze na listi prvenstva Ureda državne uprave po modelu davanja u najam stana u državnom vlasništvu, kojima su stambene jedinice osigurane od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Na prošlogodišnjoj listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije za grad Benkovac, nalazilo se 90 podnositelja zahtjeva.

Ključevi stanova dodijeljeni su za ukupno sedam obitelji, odnosno 29 članova njihovih kućanstava. Dvjema peteročlanim obiteljima - Zorana Zrilića te Mladena Franjkića ključeve je svečano uručio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, u pratnji župana Zadarske županije Božidara Longina i gradonačelnika Benkovca Tomislava Bulića.

“U Benkovcu smo danas uselili ukupno sedam obitelji. Pokazuje se povećanje broja zahtjeva i povećanje stambenog zbrinjavanja kako u Benkovcu tako i u Zadarskoj županiji. Ono što je bitno da je RH podigla proračun pa smo osim dodjele stanova danas ugovorili i izgradnju nove zgrade u Gradu Benkovcu kao i dodjelu građevinskog materijala. Sa županom i gradonačelnikom napravili smo godišnji plan koji će se bazirati na cijeloj županiji i ono što veseli da mlade obitelji s malom djecom žele ostati na ovim područjima”, kazao je Mažar. 

Župan Božidar Longin čestitao je obiteljima koje su uselili u svoje stanove te je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt ostvari.

“Prije ove svečanosti u gradskoj upravi smo održali radni sastanak s gradonačelnikom Benkovca i suradnicima na kojem smo dogovarali vrlo konkretne projekte, uglavnom infrastrukturne.  Razgovarali smo o korištenju sredstava iz EU fondova za izgradnju odvodnje i vodovoda, projektima u poljoprivredi i zdravstvu te odredili prioritete koje ćemo konkretizirati u sljedećih nekoliko mjeseci. Kulminacija svega su upravo ove dvije mlade obitelji koje su dobile ključeve stanova. Iznimno mi je drago zbog njih i želim im da u svojim novim domovima budu sretni”, istaknuo je župan Longin.

Gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić također je iskazao zadovoljstvo rješavanjem stambenog pitanja za sedam tamošnjih obitelji.

“Kao što smo prošle godine rješavali stambeno pitanje naših branitelja, tako nastavljamo i ove godine. Dogovorili smo izgradnju nove zgrade kapaciteta 15 stanova i mogu izraziti zadovoljstvo i sreću da smo uspjeli. Ovo pokazuje skrb i brigu za naše obitelji i želimo poslati jednu novu sliku grada Benkovca”, rekao je Bulić.

Pročitano 570 puta

Zadnje objave

srpnja 25, 2019

Bugarski predsjednik Radev posjetio Zadarsku županiju

U sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj predsjednik Republike Bugarske Rumen Radev…
srpnja 18, 2019

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o…
srpnja 11, 2019

Ključni projekti za otočane: Longin u obilasku izgradnje trajektne luke u Tkonu i ribarske luke u Kalima

Župan Božidar Longin u pratnji suradnika te načelnika općina Tkon i Pašman Gorana Mušćeta…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA